Stavanger Aftenblad

2 av 3

-

hotellseng­er sto tomme i Rogaland i september. Fylket hadde skarp nedgang i tallet på overnattin­ger i forhold til samme måned i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyr­å.

Mens det i hele år har vaert en svak oppgang i tallet på overnattin­ger i Norge (samlet for hotell, campingpla­sser og hyttegrend­er), var september den første måneden med en samlet nedgang. Det var 2,7 millioner overnattin­ger i Norge den måneden, en nedgang på 4,1 prosent.

Statistikk­en viser nemlig at kapasitets­utnyttelse­n var 33 prosent. I september i fjor var utnyttelse­n i Rogaland 42 prosent. Landsgjenn­omsnittet var 38 prosent i september i år.

Ellers viser statistikk­en for hotellover­nattinger at det var en tydelig nedgang i Oslo, på 5,5 prosent målt mot september 2017. For landet samlet var det en nedgang både i norske og utenlandsk­e hotellover­nattinger. Spesielt tydelig er det kommer langt faerre briter til landet. Det var 20 prosent flere amerikaner­e som overnattet på hotell i Norge i årets september enn i fjorårets.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway