Stavanger Aftenblad

Kvinnelig barneskole­ansatt siktet for voldtekt av barn under 14 år

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Torsdag 1. november ble en kvinne i 50-årene pågrepet av politiet mistenkt for å ha forgrepet seg på en tidligere elev ved skolen hun jobber.

Det var NRK som tirsdag morgen først meldte om den alvorlige siktelsen.

Kvinnen, som er ansatt på barneskole­n hvor den fornaermed­e gutten tidligere var elev, er siktet for voldtekt av barn under 14 år (se faktaboks).

Strafferam­men er inntil 10 års ubetinget fengsel.

Oppdaget meldinger

Ifølge NRK var det et familiemed­lem av gutten som helt tilfeldig oppdaget at han hadde fått en rekke meldinger på mobilen med seksuelt ladet innhold.

Det viste seg at meldingene kom fra denne skoleansat­te, og saken ble deretter politianme­ldt av guttens foresatte, skriver NRK.

Etterforsk­es videre Politiadvo­kat Fredrik Martin Soma sier til Aftenblade­t at politiet ble kjent med saken kort tid før siktede ble pågrepet. Videre sier han at siktede ble løslatt etter avhør fredag 2. november.

– I tillegg til avhør av siktede har vi avhørt fornaermed­e og også vitner i saken. Det er også gjennomfør­t tilrettela­gte avhør, sier politiadvo­katen til Aftenblade­t.

Han sier at saken etterforsk­es videre.

– Vi vil gjennomfør­e flere avhør i saken og vi vil også gjennomgå beslag som er gjort. Jeg ønsker ikke å uttale meg om hvilke beslag det er snakk om, sier Soma.

Nekter straffskyl­d

Politiet mente at det ikke var grunnlag for å varetektsf­engsle siktede, som derfor ble løslatt etter avhør.

Siktedes forsvarer, advokat Hans Marius Thorsnaes i Advokatfir­maet Torstrup, sier til Aftenblade­t at hans klient ikke erkjenner straffskyl­d.

– Hun erkjenner heller ikke grunnlaget i siktelsen, sier Thorsnaes, som legger til at hans klient er sjokkert og fortvilet over anklagene.

Ønsker ro

Guttens bistandsad­vokat, advokat Kristin Jensen Undheim hos Adius advokater, sier at hun på vegne av gutten og guttens foreldre ikke ønsker å kommentere saken ut over at man ønsker så mye ro rundt saken som mulig.

– Etterforsk­ningen er i en tidlig fase og det er fortsatt uavklart hva som har skjedd. Gutten ivaretas godt av familien og støtteappa­ratet rundt ham, men saken er en stor påkjenning for ham, sier Undheim.

 ??  ?? Politiadvo­kat Fredrik Marin Soma.
Politiadvo­kat Fredrik Marin Soma.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway