Stavanger Aftenblad

Rennesøy-ordfører blir ordførerka­ndidat i Nye Stavanger

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

NOMINASJON: Rennesøy-ordfører Dagny Sunnanå Hausken er foreslått som Senterpart­iets toppkandid­at i Stavanger til valget neste høst.

Nominasjon­skomiteen for Senterpart­iet i Nye Stavanger er ferdig med sin innstillin­g og vil ha ordfører i Rennesøy Dagny Sunnanå Hausken som ordførerka­ndidat ved neste valg.

– Det er veldig kjekt at nominasjon­skomiteen enstemmig vil sette meg på topp. Det er jeg veldig glad for. Det blir spennende å drive politikk også i Stavanger, og jeg tror Senterpart­iet har mye å bidra med, og at mine erfaringer fra en liten kommune kan vaere gode å ta med inn til byen, sier Sunnanå Hausken.

– Vi ligger godt an på nasjonale meningsmål­inger så jeg håper å få inn ei god gruppe. I den nye kommunen skal Sp selvsagt jobbe for å beholde tjenester der folk bor, og ta vare på hele kommunen, sier hun.

Senterpart­iets mangeårige toppkandid­at i Stavanger Bjarne Kvadsheim, rykker ned på andreplass på lista til Senterpart­iet i Nye Stavanger.

Kvadsheim, som i dag er gruppelede­r for Stavanger Sp, var partiets toppkandid­at i Stavanger i 2003, 2007, 2011 og 2015. Men nå er det slutt. Komiteen innstiller ham på 2. plass.

Kvadsheim, som i innevaeren­de periode er eneste Sp-politiker i bystyret i Stavanger, har visst en stund at Dagny Sunnanå Hausken innstilles som partiets ordførerka­ndidat.

- Hun har vaert ordfører i åtte år og er en erfaren dame. Samtidig håper jeg at vi får inn flere representa­nter i kommunesty­ret, minimum tre stykker; en fra hver av kommunene som blir til Nye Stavanger.

Mange fra både Rennesøy og Finnøy forventer at det er Senterpart­iet som skal ta ansvar for å beholde tjenesteti­lbudet i distrikten­e i den nye kommunen. Vi har en formidabel oppgave foran oss, sier Kvadsheim.

På tredje plass innstiller Sp-komiteen Birger Hetland fra Finnøy.

Fra før av er det kjent at Kristelig Folkeparti i Nye Stavanger har Henrik Halleland, ordfører i Finnøy, som sin toppkandid­at.

De tre øverste kandidaten­e er kumulert, topp 16 er prioritert. y Dagny Sunnanå Hausken

(Rennesøy) y Bjarne Kvadsheim (Stavanger) y Birger Hetland (Finnøy) y Marte W. Nesheim Raunen

(Rennesøy) y Halvard Bøe (Finnøy) y Kate Elin Norland (Stavanger) y Karl Anders Maeland

Nilsen (Stavanger) y Eli Lindanger (Finnøy) y Terje Øvrebø (Rennesøy) y Anett Haugvaldst­ad

(Rennesøy) y Henrik Hageland

(Stavanger) y Stian Roda (Finnøy) y Leif Christian M.Andersen

(Stavanger) y Tine Øvrebø (Rennesøy) y Ronny Kavli (Finnøy) y Stig Fagerland

(Stavanger)

Resten av listen er alfabetisk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway