Stavanger Aftenblad

Rio Ferdinand 40 år

-

Tidligere fotballspi­ller Rio Ferdinand, er 40 år 7. november.

Jubilanten er regnet som en av Englands beste midtstoppe­re på 2000-tallet. Han var saerlig kjent for sin gode spillefors­tåelse og posisjoner­ingsevne.

Etter å ha vaert innom både West Ham og Leeds, skrev han under for Manchester United i 2002. Prisen på 30 millioner pund, gjorde han med det til verdens dyreste forsvarssp­iller.

For Manchester-klubben var han med å vinne Premier League seks ganger, FAcupen én gang, Ligacupen to ganger, Community Shield fem ganger, Champions League og VM for klubblag én gang.

I løpet av 12 sesonger spilte han 455 kamper og scoret åtte mål for Manchester United. Sommeren 2014 meldte han overgang til Queens Park Rangers, men spilte bare 12 kamper for klubben før han la opp som profesjone­ll fotballspi­ller.

I 2004 møtte han ikke opp til en dopingkont­roll og ble utestengt fra all fotball i åtte måneder. Dermed gikk han glipp av en halv sesong i Premier League og sommerens Europamest­erskap.

I 1997 debuterte han på det engelske landslaget, bare 19 år og åtte dager, og ble dermed den yngste forsvarssp­illeren på A-landslaget noensinne.

Totalt spilte han 81 landskampe­r og scoret tre mål.

Han har vaert innblandet i flere kontrovers­er utenfor fotballban­en. Blant annet ble han bøtlagt for å ha støttet rasistiske kommentare­r mot Chelsea-spiller Ashely Cole på Twitter i 2012.

 ?? FOTOGRAF ANNA NESVIK, VIGRESTAD ?? Livar Siqveland-Serigstad fra Varhaug.
FOTOGRAF ANNA NESVIK, VIGRESTAD Livar Siqveland-Serigstad fra Varhaug.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway