Stavanger Aftenblad

Camilla Herrems EM-drøm knust

- Reidar Løfaldli Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Camilla Herrem (32) må se håndball-EM fra sofaen. – En ren faglig vurdering, sier landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n.

Sanna Solberg og Thea Mørk blir Norges venstrekan­ter i EM i Frankrike i desember. Det betyr at Camilla Herrem er vraket fra troppen .

I kveld spiller ubeseirede Sola semifinale hjemme mot suverene Vipers i cupen. Der møter Herrem flere av Norges EM-spillere når kristiansa­ndslaget gjester Åsenhallen.

Herrem har 12 strake mesterskap for Norge. Men da Norges tropp ble presentert i Oslo i går, var ikke Sola-kantens navn å se.

Ser framover

– Skal jeg vaere helt aerlig er jeg stolt over at jeg klarte å komme helt hit. Jeg har ikke hatt en normal oppkjøring, jeg har vaert på sykehuset, og det er ikke bare-bare å komme seg fortest mulig etter en fødsel. Jeg har gjort alt hundre prosent i den tiden for å komme tilbake. Jeg er ganske glad for å kunne si det, sier Herrem.

– Nå ser jeg framover, jeg får bedre tid til å trene meg opp og bruke alt fokus på Sola. Det er bare å hive seg på hesten.

Slik begrunner landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n vrakingen.

– Det er en ren faglig vurdering. Vi i trenerteam­et mener at de to andre er bedre rustet til mesterskap­et som kommer nå. Samtidig er det tøft å velge bort Camilla, som har vaert så trofast og solid i alle mesterskap­ene der jeg har ledet dette laget, sa Hergeirsso­n til TV 2.

Får reserverol­le

– Vi mener de to andre er bedre rustet til dette mesterskap­et. Når det er sagt, så er det tøft å sette ut en spiller som Camilla, som har vaert med oss så lenge, sier han.

– Det er han som tar ut laget, så det er ikke så mye å gjøre noe med. Det eneste jeg kan gjøre, er å jobbe hardt på banen og i styrkeromm­et, svarer Herrem.

Herrem har en reserverol­le dersom en av de valgte venstrekan­tene skulle melde forfall.

Herrem fødte en gutt i juli og returnerte til spill for klubblaget Sola kun seks uker etter fødselen.

Håndball-EM spilles i Frankrike fra 30. november til 16. desember. Tittelfors­varer Norge åpner mot Tyskland 1. desember.

 ?? NTB SCANPIX ?? Camilla Herren får ikke spille EM for Norge i Frankrike i desember.
NTB SCANPIX Camilla Herren får ikke spille EM for Norge i Frankrike i desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway