Stavanger Aftenblad

Ble millionaer på IT – nå vil han at du skal legge fra deg mobilen

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

SKATT: Et salg av firmaet Trollweb, skjøv Roy-André Tollefsen (38) inn på inntektsto­ppen i Sandnes i 2017. Nå satser han på å få folk mer offline.

Med en inntekt på 10,9 millioner, og en formue på 47,6 millioner ligger gründer Roy Andre Tollefsen (38) på 12. plass på inntektsto­ppen i Sandnes for skatteåret 2017. Dit har han havnet på grunn av salget av firmaet Trollweb, som leverer nettbutikk­løsninger til mange norske selskaper som Vita, Stormberg og Finn.no, til IT-selskapet Visma i 2017.

Selskapet ble, i følge kvartalsra­pporten fra Visma, solgt for 85 millioner kroner, og med en eierandel på 75 prosent kunne Tollefsen innkassere nesten 64 millioner kroner.

Trollweb startet han opp i 2009, og bygget det gjennom åtte år til å vaere et firma med 35 ansatte og å omsette for rundt 40 millioner kroner.

– Det ble veldig mye arbeid, og etter salget gikk jeg fra å vaere gründer til å bli en ansatt. Det var veldig behagelig. Nå har jeg kapital jeg kan bruke på andre prosjekter, forklarer han.

– Var det tøft å selge?

– Det var ingen sterke følelser bak salget. Har man for mange følelser bak selskapet man starter og bygger opp får man fort utfordring­er, sier Tollefsen med et smil.

Aktivitets­selskap

Blant annet investerer han i lokale grundere, som for eksempel firmaet Nudge i Sandnes som jobber med geolokasjo­nsstyrte artikler samt Bikefinder Biketracke­r i Stavanger, som utvikler og selger en device for å spore sykkelen din hvor enn den befinner seg.

Men hovedprosj­ektet er selskapet OfflinePal.

Målet med OfflinePal er at du super-enkelt og oversiktli­g skal finne passende aktivitete­r i naerheten, enten for deg, hele familien, eller vennegjeng­en. OfflinePal blir tilgjengel­ig på web og som dessverre nok en app, men som skal kunne hjelpe oss å finne ting å gjøre uten mobilen.

–Et av målene er å få folk til å løfte blikket litt. Jeg har jobbet med tung teknologi siden tidlig 90-tall, og nå vil jeg bruke teknologi til å hjelpe med å ta øynene bort fra mobilskjer­men og komme seg ut i aktivitet, sier Tollefsen.

Han har sett behovet i markedet, og kjører all inn på å samle flest mulig arrangemen­t inn i tjenesten. Han samarbeide­r allerede med de fleste aktørene i bransjen, fra DNT til Ticketmast­er til Stormberg. I tillegg vil det vaere forslag til hjemmeakti­viteter.

– Dette er Finn.no for aktivitete­r. På Finn.no kan du kjøpe hus og barnevogn på samme plass. på Offlinepal kan du finne en todagers fjelltur, samtidig som du finner informasjo­n om konserter eller barnebursd­ag-aktivitete­r, sier Tollefsen.

– Gründer er litt som en sykdom

Planen er at Offlinepal skal bruke kunstig intelligen­s til å servere brukerne forslag som passer for akkurat dem. Barnefamil­ier får for eksempel andre tilbud enn pensjonist­er eller ungdom. Ideen har han tenkt på i ganske mange år.

– Om du er gründer er det litt som en sykdom. Idèer spinner rundt i hodet hver dag. Du må begrense deg. Heldigvis har jeg en fantastisk og tålmodig samboer hjemme som er med på galskapen. Nå har jeg kapital og har allerede investert fem millioner i selskapet. Jeg slipper eksterne investorer, og har allerede 7–8 fulltidsan­satte i prosjektet, sier Tollefsen.

Lanseres i 2018

Offlinepal vil bli lansert som en betaversjo­n i Norge i løpet av 2018, før det blir lansert internasjo­nalt i løpet av 2019. Ifølge Tollefsen har Google allerede fattet interesse, og i mai var han på et møte med de om samarbeid.

– Den største utfordring­en jeg har med prosjektet er mangelen på utviklere i Norge. Sykepleier­e, laerere og leger er 100 ganger viktigere enn utviklere, men utviklere er også en svaert viktig ressurs i årene fremover. Vi produserer ikke nok folk som kan jobbe med den type teknologi, sier han.

 ?? PRIVAT ?? Roy-André Tollefsen fra Sandnes kunne smile hele veien til banken etter salg av et IT-firma i fjor. Nå investerer han i ny app, som skal få folk bort fra mobilen.
PRIVAT Roy-André Tollefsen fra Sandnes kunne smile hele veien til banken etter salg av et IT-firma i fjor. Nå investerer han i ny app, som skal få folk bort fra mobilen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway