Stavanger Aftenblad

Franske hoteller går til søksmål mot Airbnb

-

PARIS: Frankrikes største hotellorga­nisasjon går til søksmål mot Airbnb, som de mener unnlater å ta hensyn til nye regler som er ment å tøyle virksomhet­en.

I søksmålet blir Airbnb anklaget for med vitende og vilje å se gjennom fingrene med at noen av rommene og leilighete­ne blir leid ut langt oftere enn den tillate grensen på 120 dager i året.

UMIH, som er Frankrikes største bransjeorg­anisasjon for hotellnaer­ingen, anklager også det amerikansk­e nettselska­pet for å videreform­idle utleie av eiendommer som mangler registreri­ngsnummer.

Krever registreri­ngsnummer Kravet om registreri­ngsnummer ble nylig innført i Paris og en rekke andre franske byer for å hindre at privatpers­oner bruker boligene sine til forretning­svirksomhe­t på fulltid.

– Hvis vi antar at 1 prosent av de oppførte boligene på Airbnb er uten tillatelse, så er det totale tapet for hotellbran­sjen på titalls millioner euro hvert år, heter det i stevningen, som ble levert inn tirsdag.

Symbolsk sum

Det første rettsmøtet i forbindels­e med saken er satt til 14. februar neste år. UMIH krever en symbolsk sum på 143 euro (1.365 kroner) i erstatning. Det er nøyaktig samme beløp som en person i Paris tok i døgnleie for leilighete­n sin inntil han tidligere i år ble dømt for ulovlig utleie.

UMIH krever også 50.000 euro for å dekke saksomkost­ningene.

Paris har stått i front i Frankrike i et forsøk på å tøyle Airbnb og andre nettsteder som formidler overnattin­gssteder til turister og andre som er på jakt etter et sted å bo i en kortere periode. Grunnen er både at denne formen for utleie driver opp boligprise­ne, og at utleierne ofte unnlater å skatte av inntektene. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway