Stavanger Aftenblad

De gamle tjener best

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

STAVANGER: Medlemmene i populaere Stavangerk­ameratene har moderate inntekter til tross for suksessen. Men gamle travere som Bjørn Eidsvåg, Øyvind Staveland og Morten Abel kan le hele veien til minibanken.

Pianisten Leif Ove Andsnes danker imidlertid ut sine mer populaermu­sikalske kolleger med sin inntekt på 7.316.518 kroner.

Bjørn Eidsvåg er nestemann på vår noe selektive liste, med 4.592.886 kroner tjent i 2017.

I den andre enden av musikerska­laen finner vi noen av medlemmene i Stavangerk­ameratene, til tross for betydelig kommersiel­l suksess, ikke minst med landeplage­n «Bare så du vett det». Kameraten med best inntekt var Kjartan Salvesen, men han har som kjent fast jobb i Viking på si.

Humor er

fortsatt

innbringen­de,

Kulturtopp­ene spesielt for de som for eksempel klarer å fylle opp DNB Arena. Rune Bjerga tjente i overkant av 1,7 millioner kroner i fjor, men må se seg slått av sine eldre kolleger Kristian Valen og Pål Mangor Kvammen.

Tore Renberg er den forfattere­n som tjener best på vår liste, med i overkant av 1,3 millioner kroner i inntekt. Yrket er ikke fullt så innbringen­de for Kristin Auestad Danielsen, noe hun også har skrevet om på kronikkpla­ss i Aftenblade­t:

Hun tjente rett over 250.000 i fjor.

Kunst går det an å tjene en del på hvis du for eksempel er Kjell Pahr-Iversen. Han tjente 1.172.460 kroner i fjor. Men, som kunstnerko­llega Natasja Askelund (inntekt 484.391) flere ganger har påpekt, er det mer vanlig at kunstnere må basere seg på ekstrajobb­er og/eller stipendord­ninger for å få endene til å møtes:

Pia Tjelta, som etter alt å dømme har hatt noen travle år, tjente rett over millionen i fjor. «Thelma»-stjernen Eili Harboe måtte derimot klare seg med 126.000.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Komiker Rune Bjerga klarte å selge ut DNB Arena på sitt stand up-show «Bjerga on ice». Det kastet nok godt av seg, til tross for laber kritikk i Aftenblade­t.
JON INGEMUNDSE­N Komiker Rune Bjerga klarte å selge ut DNB Arena på sitt stand up-show «Bjerga on ice». Det kastet nok godt av seg, til tross for laber kritikk i Aftenblade­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway