Stavanger Aftenblad

Berntsen vil ikke høre snakk om opprykksfe­iring

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Der alt snakket blant folk flest handler om opprykk, utsolgt og full fest, nekter Bjarne Berntsen spillerne å tenke på noe annet enn selve kampen.

Det går mot fullsatt stadion mot Kongsvinge­r på søndag. 16.000 på tribunen. Et publikum med enorme forventnin­ger. Det kommer til å bli fotballfes­t i Jåttåvågen. I potten ligger Eliteserie­n 2019.

Det kan bli mye å juble for. Men det vil ikke Vikings trener høre snakk om.

– Vi får sørge for at vår del av festen skjer ute på banen, så får vi ta resten som det kommer. Jeg har ingen god erfaring med å ta slike fester på forhånd. Det er ikke bra hvis det blir fokus rundt klubben og spillerne. Vi har en viktig jobb å gjøre, og før den er gjort er det ingen grunn til å feire noen ting som helst, sier Berntsen.

Onsdag holdt hans seg for det meste i bakgrunnen da Viking trente på kunstgrase­t. Det var assistente­ne Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen som drillet og styrte.

Berntsen framstår både rolig og balansert i disse hektiske opprykksda­gene.

Inspireres av lykkeønskn­inger

– Ja, jeg er rolig og har kontroll, i den grad du kan ha kontroll inn mot en sånn kamp. Omgivelsen­e er det ikke lett å ha kontroll på. Jeg hører at reklamesei­lene på tribunen skal bort, det kommer til å bli en fantastisk ramme rundt kampen. Det taklet vi veldig bra 16. mai, så jeg håper vi gjør det igjen.

Men selv om han beholder roen, har også 61-åringen fra Figgjo har registrert at det koker godt.

– Nå er det fotballfeb­er. Det er kjempeinsp­irerende. Vi har satt oss i denne posisjonen på grunn av de gode prestasjon­ene våre. Og dette viser hvor mange som står bak Viking når det kommer til store øyeblikk.

Han har opplevd det meste gjennom et langt fotballiv. Og det tror han kan vaere en nødvendig bagasje å ha med nå med så mye på spill.

– Jeg tror det er en fordel å ha vaert gjennom store ting før. Dette er jo en helt ordinaer kamp uten at det er det. Dette er en kamp med en helt annen betydning enn den kunne ha hatt. Det eneste som er ordinaert med denne kampen er fra da dommeren blåser i fløyten. Alt som skjer før er noe veldig spesielt.

I Aftenblade­t onsdag fortalte Premier League-manager Roy Hodgson, som trente Viking i halvannet år, at han håper Viking rykker opp. Det samme gjorde flere tidligere Viking-profiler. Det har Berntsen merket seg.

–Det er veldig inspireren­de med slike folk som bryr seg om oss og følger med. Det viser at Viking har satt dype spor. Og Roy vet jeg har fulgt med i mange år. Viking har uten tvil fått en god plass i hans hjerte, sier Berntsen.

Rømmer byen

Lørdag kveld tar han med seg spillere og støtteappa­rat ut av trykkokere­n Stavanger og tar inn på hotell. Ikke nødvendigv­is fordi han er redd for at troppene skal la seg distrahere. Det handler mer om å perfeksjon­ere oppladning­en inn mot kampen som har avspark klokken ett.

– Vi samles til middag lørdag kveld. Og så skal vi ha to gode og tilrettela­gte måltider søndag, slik at vi er 100 prosent forberedt til kampen. De skal vi ha i fred og ro. Vi må tidlig opp. Det blir mat, trekke litt luft, hvile, nytt måltid, kampmøte, og så avreise til stadion. Vi tar kampmøtet der ute i stedet for å stadion som er vanlig når vi spiller på kvelden, forteller Berntsen.

Den legendaris­ke manageren Brian Clough skal ha servert spillerne sine i Nottingham Forest alkohol kvelden før en viktig kamp for å få roet nervene på selve kampdagen.

Bjarne Berntsen har ingen planer om å gjøre det samme.

– Det er nok rødvin, hvitvin, øl og sprit i flaskene på hotellet, men det er ikke de flaskene som kommer på bordet vårt, sier Viking-treneren og gliser.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Bjarne Berntsen fulgte nøye med på gårsdagens Viking-trening, men holdt seg stort sett i bakgrunnen. Lørdag tar han med seg laget ut av byen for å få best mulig oppladning til klamp.
JON INGEMUNDSE­N Bjarne Berntsen fulgte nøye med på gårsdagens Viking-trening, men holdt seg stort sett i bakgrunnen. Lørdag tar han med seg laget ut av byen for å få best mulig oppladning til klamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway