Stavanger Aftenblad

Ernemanns revansje

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Hvem hadde trodd at Steffen Ernemann skulle spille en avgjørende rolle i Viking i jakten på opprykk?

Den danske veteranen på 36 år har levert tre gode kamper som midtbanean­ker i et Viking-lag som har vunnet tre strake og nå bare er 90 minutter unna opprykk.

Søndag kan Ernemann styre troppene tilbake til Eliteserie­n fra sin dirigentro­lle dypt på midtbanen. Og det i et år der klubben har prøvd å kvitte seg med ham to ganger og der han på ingen måte har hatt noen sentral rolle. Før nå.

– Først og fremst er det sinnssykt gøy å få lov til å spille igjen. Det har vaert deilig å komme inn på laget og spillerne har vaert flinke til å hjelpe meg med å finne rollen min raskest mulig, så jeg må rette en stor takk til dem, sier en ydmyk og takknemlig Ernemann, som ikke prøver å skjule gliset når han får spørsmål om hvordan fotballive­t er om dagen.

Endelig på laget

Han har stort sett fått innhopp på tampen av kampene. En start her og der. Men aldri en sentral brikke i laget. Fansen har gitt ham medfart. Mange har vel ansett han som ferdigspil­t på toppnivå. Men da denne sesongen skulle avgjøres, med fire kamper igjen, fikk Ernemann sjansen fra start borte mot Aalesund. Og hjemme mot Ull/Kisa. Og borte mot Mjøndalen.

Det har resultert i ni poeng, tabelltopp og en dansk ringrev som har fått en ny vår.

– Det hadde vaert deilig å kunne få vaere med på et opprykk nå. Det er fett at vi ligger på 1. plass. Kampen på søndag skal bli gøy og kul. Man spiller for å underholde og vinne, men også for slike opplevelse­r som det kan bli på søndag. Det er disse stundende man trener for på vinteren. Alt arbeidet som legges ned skal bunne ut i en slik kamp.

Mot Mjøndalen var han den Viking-spilleren som løp mest. Og måten han jublet med fansen på etter kampen, levnet ingen tvil om hva seieren der betydde.

– Nyter livet

– Er dette en oppreisnin­g Steffen Ernemann?

– Ja, det føler jeg det er. Fotballen er sånn noen ganger at

for det går opp og ned. Det er gode perioder og det er dårlige perioder. Det handler om å stå i det og ha troen på seg selv. Og samtidig jobbe med det du kan bli bedre på. Det har vaert en tøff reise, selvfølgel­ig, den har satt meg på noen prøvelser. Men den har også vaert interessan­t. Men det har vaert deilig å kunne få bidra. Det er det jeg er mest glad for, sier dansken.

– Og så har du vel vist at du har et år eller to igjen som fotballspi­ller?

– Ja, det synes jeg. Det er flere som har sagt det. Jeg føler jeg har en sesong eller to igjen. Om det blir her, det vet jeg ikke, vi får se hva som skjer. Jeg stresser ikke. Jeg nyter livet. Jeg er glad for å komme på jobb hver dag. Jeg har kjempelyst til å fortsette, men ikke for enhver pris. Det må vaere gøy, sier han og smiler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway