Stavanger Aftenblad

Nå er Birkir Bjarnason idrettens lokale lønnskonge

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

SKATT 2017: Med over 19 millioner i inntekt topper fotballspi­lleren Birkir Bjarnason (30) lønnsliste­ne blant idrettspro­filene i SørRogalan­d. Naermest kommer Alexander Kristoff med 16,6 millioner.

Islendinge­n Birkir Bjarnason (30) blir av mange regnet som ekte rogalendin­g. Han flyttet som liten gutt fra Island til Figgjo og spilte i mange år for Viking.

Han spiller også for det islandske landslaget som har hatt megasukses­s de siste årene.

Med fjorårets inntekt på 19,1 millioner kroner passerer Bjarnason syklisten Alexander Kristoff som toppet lønnsliste­n i fjor med en inntekt på 14,9 millioner i 2016. Det samme året hadde Bjarnason en skattbar inntekt på 12,4 millioner.

Kunne tjent mye mer

Aston Villa trekker mellom 34.000 og 43.000 tilskuere på hjemmekamp­ene.

Bjarnason er enig i at lønningene er vanvittige. Den tidligere Viking-spilleren har kjøpt leilighet i Birmingham og kjører rundt i en Porsche Panamera. Han investerer i eiendom, aksjer og fond – og forsøker å ha en fornuftig spredning i investerin­gen av pundene som renner inn på kontoen.

Bjarnason og Villa var naer ved å komme seg til Premier League foran årets sesong, men misset i den avgjørende kampen mot Fulham. Hadde Aston Villa klart opprykket, ville Bjarnasons lønn økt med et tosifret antall millioner kroner.

Kristoff hadde en inntekt på 16,7 millioner kroner i 2017. Han syklet for Katuscha-Alpecin i tre år før han i fjor sommer signerte ny avtale med laget United Arab Emirates.

«Team Ingebrigts­en»

Trener og far Gjert Ingebrigts­en er fjorårets lønnsvinne­r i familien Ingebrigts­en med en inntekt på 1,3 millioner kroner. I tillegg til å trene Henrik, Filip, Jakob og datteren Ingrid, er han sjef for logistikkp­lanlegging hos Ahlsell Norge. Filip Ingebrigts­en som tok bronse under VM i fjor sommer og ble europamest­er i 2016, hadde beskjedne 57.000 kroner og storebror Henrik 462. 000 kroner.

I Viking var det midtbanesp­illeren Abidsalam Ibrahim som hadde høyest inntekt i 2016, med 2,2 millioner kroner. Den høye lønnen var også en av årsakene til at Viking valgte å gi bort spilleren til Vålerenga i fjor vår.

I fjor overtok Samuel Adegbenro lønnstoppe­n hos de mørkeblå med 2,7 millioner, men han ble solgt til Rosenborg midtveis i sesongen og økte sin lønn betrakteli­g etter ankomsten til Lerkendal.

Edruelig i Ulf og Oilers

I Stavanger Oilers er Joshua Soares best betalte spiller med 1,1 millioner kroner. Ingen av de andre Oilers-spillerne tjente over millioner i fjor. Naermest er Pål Kristian Guldbrands­en med en inntekt på 750 000 kroner.

I Sandnes Ulf var det ingen spillere som hadde sjusifret inntekt i 2017. Her topper Remi Johansen med en inntekt på 600. 000 kroner. Han gikk fra eliteserie­klubben Brann til Sandnes Ulf og 1. divisjon i januar i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway