Stavanger Aftenblad

Ny dansk butikkjede kjører inn i Rogaland

-

KLEPPE: Danmarks største forhandler av bilrekvisi­ta, sykler, mopeder og fritidsart­ikler er på full fart inn i regionen.

I går åpnet Thansen sin første butikk i Sør-Rogaland, i Jaerhagen på Kleppe.

Men samme dag dro kjedesjefe­n for Norge på befaring for nye butikker i Hillevåg og Stavanger, sammen med profesjone­lle butikkspei­dere.

–Vi skal i løpet av ett år ha minst to nye butikker her i området, kanskje fire, sier Tino Kvist, den danske landsjefen for Norge.

Han kommer springende inn fra parkerings­plassen til Jaerhagen etter å ha hjulpet en kunde ut med tung last.

Butikk nummer 101

Kjedens butikk nummer 101, og nummer 19 i Norge, er nettopp åpnet, med mye folk og god stemning. Kunder tar til og med kontakt med Aftenblade­t for å fortelle hvor mye de setter pris på det nye tilbudet.

– Nye butikker er ikke avhengig av hvordan det går her. Vi vet det går godt, lyder det offensivt fra Kvist.

Han vet også at det er stor konkurrans­e om «bilkundene».

Biltema-konkurrent

28. april i år åpnet Biltema sitt nye, store varehus litt lenger sør, på Bryne. Etter fem måneder hadde den svenske kjeden 50.000 flere kunder enn den hadde på samme tid før flyttingen, og kjeden jobber nå aktivt for å etablere like store varehus rundt Forus og i Egersund.

– Klart Biltema og Bilextra er konkurrent­er, men vi har vårt konsept, lyder det trygt for dansken.

Mens Biltema Bryne har 19.000 artikler og alt utstilt på 7500 kvadratmet­er, har Thansen på Kleppe bare en butikk på 1000 kvadratmet­er, men 200.000 artikler som kan enten hentes på butikk eller bli sendt. De har også merkevarer og egne merker.

Monterer dekk

Dessuten kan folk kjøre inn i kjøpsenter­et og få montert dekk, vindusvisk­ere og takbokser. Det siste er spesielt for Norge.

Thansen har bare i år åpnet butikker i Haugesund, Stord, Lyngdal, Fredriksta­d og Kristiansu­nd.

Sikter høyt

Satsingen er mulig etter at den danske T. Hansen Gruppen i fjor kjøpte Thorshov Bilrekvisi­ta med 13 butikker på Østlandet. Kjeden er nå renovert og klar for en massiv ekspansjon i Norden, med Norge som første land.

– Vi ser for oss at vi innen 2020 har 50 butikker i Norge, sier landssjefe­n, mens folk baerer ut takbokser rundt ham. De var til halv pris denne morgenen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway