Stavanger Aftenblad

– Jeg har savnet denne selvtillit­en

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Etter en god kamp og kunstmålet mot Mjøndalen, er Zymer Bytyqi (22) mer enn klar for å lage show også i søndagens opprykksfi­nale.

Regn og surt vaer klarte ikke å legge en demper på Zymer Bytyqis gode følelse etter gårsdagens trening i Jåttåvågen. Kantspille­ren sprudler og er i perlehumør før møtet med Kongsvinge­r.

22-åringen har fått et skikkelig oppsving før en kamp som det vil bli snakket om i Stavanger i mange år.

Følte han sviktet

– Stemningen i gruppen er fin, vi hadde en god økt i dag med mange fine mål og gode angrep. Ting ser bra ut. Selvtillit­en er bra og vi gleder oss til kamp. Nervene kjenner vi ikke så mye til. Vi gleder oss til kamp, sier Bytyqi, som også gjestet Aftenblade­ts livesendin­g fra Vikingtren­ingen.

Da Bytyqi ble skadet i sommer, kjente han på en vond følelse av ikke å kunne bidra. Han ønsket så sterkt å hjelpe laget til opprykk, i stedet ble han tilskuer.

– Jeg begynte å komme i god form før jeg ble skadet. Og så kom den smellen. Jeg følte jeg sviktet guttene. Men sånn er det, av og til er du uheldig. Nå er selvtillit­en heldigvis tilbake før den viktigste tiden i Viking. Det har vaert veldig gøy etter Mjøndalen-kampen. Jeg har savnet å ha den selvtillit­en jeg fikk der.

En Zymer Bytyqi i form og i spillehumø­r kan bli en avgjørende faktor for Bjarne Berntsens lag som er 90 minutter unna Eliteserie­n.

– Det kommer til å bli en veldig kul kamp å spille. Å spille for helt fullsatt stadion har jeg gjort fire-fem ganger før, det er en kul opplevelse. Jeg skal gjøre det jeg er god på, jeg skal kjøre på. Jeg hadde mange mål og målgivende pasninger på treningen i dag. Slike ting hjelper på selvtillit­en. Det er viktig for meg inn mot kampen, sier Bytyqi.

En annen som spiller med selvtillit er Johnny Furdal. Hans geniale pasninger og ro i spillet er gull verdt.

– Blir ekstra giret

Å kjempe om opprykk er en ganske ny tilvaerels­e for Furdal, som har mer erfaring i å spille for å unngå nedrykk.

– Det er viktig å ha fokus på prestasjon­en. Vi har vunnet tre kamper på rad, vi bør ha en god følelse i laget. Det tror jeg er veldig viktig. Så må vi gå ut på søndag og gjøre som vi har gjort tidligere. Opptre samlet som et lag. Og så håper jeg vi kan score en eller to ganger tidlig i kampen, sier midtbanema­nnen som for første gang kan få muligheten til å spille i Eliteserie­n.

– Det er veldig, veldig gøy å vaere i en opprykksst­rid. Du blir litt ekstra spent. Det meldes om fullsatt stadion, da blir du jo litt ekstra giret på å vise deg fram. I hvert fall blir jeg det, sier Furdal.

Følg Aftenblade­ts livesendin­g fra Viking-trening i dag kl. 10.30. Følg sendingen direkte eller se den i opptak på Aftenblade­t.no.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway