Stavanger Aftenblad

Dømt for overgrep mot kvinne og jente på nachspiel

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Retten finner det bevist at 40-åringen først befølte en kvinne som sov, før han blottet seg for ei jente.

Én dag var satt av til rettssaken mot 40-åringen som to ganger tidligere er domfelt. Han erkjente ikke straffskyl­d for verken å ha foretatt en seksuell handling med noen som ikke hadde samtykket i det, eller for å ha utvist seksuelt krenkende adferd overfor barn under 16 år.

I Stavanger tingrett ble han dømt for begge deler.

To edru vitner

Lørdag 1. april i fjor var tiltalte ute på byen i Stavanger sammen med en kamerat. Det samme var en av de fornaermed­e, som var ute sammen med en venninne. De fire, som alle var påvirket av alkohol, kjente ikke hverandre fra før. De møttes tilfeldig og ble enige om å ha nachspiel hjemme hos fornaermed­es venninne.

To vitner, sønnen til fornaermed­es venninne og hans kjaereste – som også er fornaermet i saken – var imidlertid edru da de kom hjem tidlig om morgenen.

Begge så da at den tiltalte 40-åringen befølte og kysset på fornaermed­e, som på dette tidspunkte­t lå og sov.

Slo hull i stuedør

Da blant annet tiltaltes kamerat forsøkte å få ham ut av huset, slo 40-åringen flere hull i en stuedør. Også for dette, som tiltalte har erkjent straffskyl­d for, dømmes han.

40-åringen dømmes også for å ha trosset og for å ha truet polititjen­estemenn.

En enstemmig rett dømmer tiltalte til fengsel i 75 dager hvorav 30 dager utsettes med en prøvetid på to år. Straffen er i tråd med aktors påstand.

I tillegg dømmes 40-åringen til å betale 60.000 kroner i oppreisnin­gserstatni­ng til kvinnen som han uten samtykke befølte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway