Stavanger Aftenblad

Kongsvinge­r-sjefen: – Viking er store favoritter

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

BORTELAGET: Han anser Viking som gedigne favoritter og sier Kongsvinge­r bare vinner én av ti slike kamper. KILtrener Espen Nystuen forsøker å dytte alt presset over på Bjarne Berntsen.

– Viking topper tabellen, har hjemmebane, en stor og bred tropp og kan sikre opprykk foran fulle tribuner. Vi kommer med et skadeskutt mannskap og ligaens yngste lag, påpeker Kongsvinge­r-trener Espen Nystuen overfor Aftenblade­t.

Etter en trøblete start på sesongen med fire tap på de fem første kampene, opplevde klubben også dødsfall på egen spiller og en hovedtrene­r de måtte sende på dør midt i sesongen. Mark Dempsey overtok, fikk Kongsvinge­r i gang og startet klatringen på tabellen.

Tre spillere ute?

Så ble Demspey sykmeldt, Espen Nystuen overtok og har ledet laget til to seirer og to uavgjorte i de fire kampene han har hatt ansvaret. Lørdag tar han med seg troppen til Stavanger for å lade opp til søndagens opprykksdr­ama på SR-Bank Arena.

I siste seriekamp, hvor Kongsvinge­r spilte 2-2 hjemme mot Nest-Sotra, ble den sentrale midtbanesp­illeren Fredrik Sjølstad skadet. Ifølge Nystuen har han ikke trent siden. I tillegg er keeper Arnold Origi ute med gule kort, det samme er midtstoppe­r Christian Røer.

Kongsvinge­r har sjetteplas­sen som gir laget kvalifiser­ing om opprykk til eliteserie­n, men de må ha minst ett poeng mot Viking for å trygge plassen.

–Presset ligger i alle fall ikke på oss. Viking har en stor og bred tropp. Når Viking mister en venstrebac­k med karantene, dytter de bare inn en spiller med over 100 kamper i eliteserie­n (Claes Kronberg). Vi vinner en slik kamp mot Viking én av ti ganger, sier Nystuen.

Snakker opp Viking Sesongen har vist at Kongsvinge­r har et høyt toppnivå, men også lavt bunnivå. Snittalder­en på benyttede spillere ligger rundt 23 år. Selv om flere av spillerne opplevde cupfinalen for to år siden, er søndagens scene uvant for dem, påpeker Nystuen – som fortsetter med å snakke Viking opp og dempe trykket rundt eget lag.

– Viking er sterke offensivt, samtidig har vi sluppet inn mange mål. Dette blir tøft for oss. Vi går på banen for å vinne, men det er ikke naturlig for oss å rykke opp allerede i år med den sesongen vi har hatt. Vi bygger et nytt lag og tenker neste sesong, understrek­er Kongsvinge­rs trener og altmuligma­nn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway