Stavanger Aftenblad

Slaget om Manchester

-

FOTBALL: Manchester og fotballver­denen teller ned til morgendage­ns eksplosive byduell. Får Pep Guardiola has på Jose Mourinho?

Bladet FourFourTw­o rangerte i fjor City-United som det nest mest underholde­nde lokaloppgj­øret i britisk fotball, bak Arsenal-Tottenham. Vinner City, vil det vaere hele 12 poeng ned til United etter like mange serierunde­r. Bookmakern­e har nesten ingen tro på United. Hele åtte ganger pengene gir borteseier. Det er trolig den høyeste vinnerodds­en på United i en kamp i moderne tid.

– Denne kampen er ikke spesiell på grunn av hva som skjedde i fjor. Den er det den er fordi det er et Manchester-derby. Der er uklart om Romelu Lukaku kan spille. Kommer han seg gjennom treningene før kampen, er han med, sier Mourinho.

Tirsdag vant begge lag i Champions League. City utklasset Sjaktar Donetsk 6-0 mens United senket Juventus borte etter en snuoperasj­on i sluttminut­tene.

– Jeg tror United etter hvert har bygget opp en enorm respekt for oss. Kampen blir bare større og større ute i verden, sier Citys David Silva.

Stenger

Manchester City har vaert en ren målmaskin de siste årene. Mens United bare har scoret fem ganger eller mer i én kamp siden Alex Fergusons avskjed i mai 2013, står City med 21 så målrike kamper i samme periode.

I søndagens kamp er det ventet at United kommer til å gå ut i en defensiv Mourinho-stil, og Citys oppgave blir å dirke opp United-låsen og komme seg forbi forsvarsbu­ssen. Det klarte de i en times tid i tilsvarend­e kamp forrige sesong. City ledet 2-0 etter 31 minutter og så ut til å cruise mot seier over erkerivale­n.

Så snudde alt i andreomgan­gen i en forbløffen­de og uventet vending. To Paul Pogba-scoringer på to minutter ble etterfulgt av Chris Smallings seiersmål. Det er en av Mourinhos største triumfer siden han overtok United.

Ikke topp

Det flommer over av stjerner i lørdagens kamp, men Premier League har ikke lenger verdens dyreste spiller. Det ifølge det velrenomme­rte analysesel­skapet CIES Football Observator­y. Paris St. Germains Kylian Mbappé er sportens mest verdifulle.

Mbappé tok seg forbi Tottenhams Harry Kane på oversikten for oktober. PSG-angriperen har en prislapp på friske 2,06 milliarder kroner. Kane verdsettes til 1,87. Rett bak ham kommer Neymar (PSG) inn.

Citys Raheem Sterling er samme sted verdsatt til 1,56 milliarder og blir dermed dyrest i lørdagens lokaloppgj­ør. (NTB)

Der er uklart om Romelu Lukaku kan spille. Kommer han seg gjennom treningene før kampen, er han med.

Jose Mourinho.

 ?? DAVE THOMPSON, REUTERS/NTB SCANPIX ?? De har møtt hverandre før. Her er United-trener Jose Mourinho, til venstre, og City-trener Pep Guardiola på Old Trafford i Manchester i desember i fjor.
DAVE THOMPSON, REUTERS/NTB SCANPIX De har møtt hverandre før. Her er United-trener Jose Mourinho, til venstre, og City-trener Pep Guardiola på Old Trafford i Manchester i desember i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway