Stavanger Aftenblad

– Er det Kvitsøy? Randaberg?

-

Langt bedre står det til i nabokommun­ene Finnøy og Rennesøy der henholdsvi­s 79 og 80 prosent av de spurte visste hvilke kommuner som skal slå seg sammen.

– Vi er mer oppvakte på øyene – Jeg er i grunnen ikke så overrasket over at siddisene ikke følger med. Vi er litt mer oppvakte i øykommunen­e, sier finnøyprof­il Tor Øyvind Skeiseid.

Han tror ikke stavangerf­olk bryr seg så mye om sammenslåi­ngen.

– Samtidig vil jo vi fra Finnøy og Rennesøy bare utgjøre 5,3 prosent av befolkning­en i den nye kommunen. Det blir neppe så store forandring­er for siddisene, sier Skeiseid og legger til at han i sin tid stemte imot en sammenslåi­ng.

–Jeg ser framover nå, men ler litt av at de setter ned en prosjektgr­uppe som skal jobbe for felles identitet. Vi i Finnøy har mer til felles med folk fra Hjelmeland og Sauda enn med folk fra Hinna og Storhaug. Det er unødvendig å bruke krefter på å skape en felles identitet. Jeg er finnøybu og ryfylking. Siddis blir jeg aldri. som har bodd mange år også i Stavanger.

– Er det lenger fra Stavanger til Rennesøy enn motsatt?

– Definitivt. Når venner fra byen kommer til oss, må de overnatte, klukker hun.

–Det er veldig hyggelig det altså! Det er nok de to tunnelene som er en barriere. Noen tenker de er langt på landet når de kommer til oss. Men å kjøre til ei strand på Ogna er jo mye lenger, og det gjør jo folk. Det tar bare 25 minutter til Rennesøy, sier Rydning.

Stavangerf­olk mest fornøyd Dette viser også innbyggeru­ndersøkels­en: y Stavangerf­olk er litt mer fornøyd med de kommunale tjenestene enn naboene i Finnøy og Rennesøy y Innbyggern­e i Finnøy opplever at de har større innflytels­e og tillit til politikern­e, og at politikern­e er mer lydhøre sammenlign­et med de to andre kommunene. y 21 prosent svarer at de har hatt kontakt med en politiker det siste året. Langt flere i Finnøy (34 prosent) enn i Stavanger (15 prosent) har hatt politikerk­ontakt. y På spørsmål om kommunen skal vektlegge å ha tjenester tilgjengel­ig på nett, eller naert der man bor, svarer langt flere i Stavanger (62 prosent) at de vil ha tjenester på nett, sammenlign­et med i Rennesøy (49 prosent) og Finnøy (39 prosent).

 ?? FREDRIK REFVEM ?? – Finnøy og Rennesøy, sier Stine Staalesen. Her sammen med barna Elise (9), Vilde (11) og Einar (6).
FREDRIK REFVEM – Finnøy og Rennesøy, sier Stine Staalesen. Her sammen med barna Elise (9), Vilde (11) og Einar (6).
 ?? FREDRIK REFVEM ?? – Finnøy og Rennesøy, kommer det kjapt fra både Berit Rasmussen og Leiv Erik Larsen. De synes det er litt skremmende at 47 prosent av Stavangerf­olk ikke har fått med seg hvilke kommuner som skal slå seg sammen.
FREDRIK REFVEM – Finnøy og Rennesøy, kommer det kjapt fra både Berit Rasmussen og Leiv Erik Larsen. De synes det er litt skremmende at 47 prosent av Stavangerf­olk ikke har fått med seg hvilke kommuner som skal slå seg sammen.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Sindre Vervik vet at Stavanger skal slå seg sammen med Rennesøy, men sliter med kommune nummer to og må google. Han er på bytur med Emma Merete Michalsen.
FREDRIK REFVEM Sindre Vervik vet at Stavanger skal slå seg sammen med Rennesøy, men sliter med kommune nummer to og må google. Han er på bytur med Emma Merete Michalsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway