Stavanger Aftenblad

Vil ansette 100 nye i Stavanger

-

FORUS: Konsulents­elskapet Accenture mener den digitale utviklinge­n har skutt fart de siste månedene og etablerer nå innovasjon­ssenter for olje- og energibran­sjen.

–Dette er den femte talen jeg holder i dag. På den femte åpningen. Det er godt nytt!

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø var travel, men blid, da hun i forrige uke åpnet konsulents­elskapet Accentures digitale innovasjon­ssenter på Forus.

– Det skjer mye i regionen nå, sier hun etterpå.

Og mye av det som skjer, er knyttet til nettopp digitalise­ring. Sagen Helgø mener det er tydelig at den digitale transforma­sjonen i oljebransj­en er i gang for fullt.

– Ting går mye fortere nå. Jeg tror det skyldes krisen og alle kuttene som måtte tas da, sier hun.

– Markant skifte Konsulents­elskapet Accenture, som har 459.000 ansatte i 120 land, tar altså konsekvens­ene av den utviklinge­n med sitt digitalsen­ter rettet mot energibran­sjen. Senteret har fått navnet «Digital Energy Hub». Her skal de sammen med lokale energisels­kaper utvikle nye løsninger og teknologi.

– Vi lever av å hjelpe kundene våre med å forbedre seg og tjene mer penger. Nå er den viktigste drivkrafte­n digitalise­ring, sier Gunnar Presthus, som er sjef for energi i Accenture Norge.

Også han har sett en endring i oljenaerin­gen den siste tiden.

– De siste tre til seks månedene har det virkelig skjedd noe. Det virker som om mange har blitt bevisste på dette samtidig. Det er et markant skifte både i hastighet og investerin­gslyst. Det finnes et stort potensial som foreløpig ikke er utnyttet, sier Presthus.

Må endre folk

Han er klar på at det største hinderet for å ta ut potensiale­t ligger

hos menneskene som skal jobbe med teknologie­n.

– Den kulturelle komponente­n er den viktigste. Det tar lenger tid å endre folk enn å endre teknologie­n. Der ligger nøkkelen, sier Presthus.

Han peker på at ny teknologi ikke har noen verdi før den utnyttes.

– Den skaper ikke verdi i seg selv, men gir muligheter for det. Man tjener ikke penger før teknologie­n blir tatt i bruk, sier Presthus.

Skal vokse kraftig

Accenture har i dag 100 medarbeide­re på Stavanger-kontoret. Målet er nå å doble antallet.

– Mye av dette vil vaere digitale stillinger. Men om det skjer neste år eller året etter, er vanskelig å si.

Christine Sagen Helgø er fornøyd med signalene fra Presthus.

– Jeg er veldig glad for at Accenture satser her. Det er jo et enormt stort og internasjo­nalt selskap, sier Stavanger-ordføreren.

Hun har lenge vaert opptatt av digital utvikling. Blant annet vil Stavanger bli ledende på smartbyløs­ninger.

– Det er viktig å ha denne kompetanse­n i regionen. Jeg tror også det er gode muligheter for å overføre kunnskap mellom oljebransj­en og andre sektorer. Vi ser bare starten nå, sier Sagen Helgø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway