Stavanger Aftenblad

Frp vil utvide aktivitets­plikten

- Erlend Wiborg Leder i Stortinget­s arbeids- og sosialkomi­té

POLITIKK: Vi vet at veien fra arbeidsled­ighet til mangeårig utenforska­p fra arbeidsliv­et kan vaere kort. Det vil Frp forhindre.

Regjeringe­n og Frp har innført aktivitets­plikt for sosialhjel­psmottaker­e under 30 år. Det er en suksess. Flere kommer raskere i arbeid og faerre blir stønadsmot­takere over lang tid. Derfor vil vi utvide aktivitets­plikten til også å gjelde de over 30.

Å stille krav til aktivitet er å vise omsorg for de som har falt utenfor. Vi vet at veien fra arbeidsled­ighet til mangeårig utenforska­p fra arbeidsliv­et kan vaere kort. Jo lengre man er ute, desto større er risikoen for at man aldri kommer tilbake. Det vil Frp forhindre.

Venstresid­ens svar er ofte økte kontantove­rføringer. Vi vil løse det ved å stille krav til aktivitet og arbeid. Det bidrar til at flere blir inkludert og selvforsør­get.

Aktivitets­plikt kan innebaere at de som mottar sosialhjel­p, blir bedt om å møte på Nav-kontoret hver morgen til et avtalt tidspunkt. Det kan også vaere deltakelse i arbeid Nav finner passende.

Men aktivitets­plikt handler om mer enn å få de som går på sosialhjel­p ut av en passiv hverdag. Det handler om at de som mottar en slik støtte, skal få en opplevelse å vaere til nytte, og at de gjør seg fortjent til pengene de mottar.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSBILDE, SCANPIX ?? «Når kommunens motiv for å konkurrans­eutsette er å spare penger – og den private aktørens motiv er å tjene penger – da trenger man ikke vaere spesielt økonomiutd­annet forå skjønne hvem som må betale prisen for at begge parters ønsker skal bli oppfylt», skriver Nina Horpestad.
ILLUSTRASJ­ONSBILDE, SCANPIX «Når kommunens motiv for å konkurrans­eutsette er å spare penger – og den private aktørens motiv er å tjene penger – da trenger man ikke vaere spesielt økonomiutd­annet forå skjønne hvem som må betale prisen for at begge parters ønsker skal bli oppfylt», skriver Nina Horpestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway