Stavanger Aftenblad

En ekte, sinnsyge Stavanger-fest

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

STAVANGER: Til en eim av øl og spy entret Stavangerk­ameratene scenen i DNB Arena, og fylte salen med lyd, lys og publikumst­ekke.

En halvtime etter at dørene hadde åpnet klokka 18 lørdag kveld, var det glissent på både tribunene og på golvet foran scenen. Men det luktet middag. For på VIP-en høyt der oppe var bordene fullstappe­t av dem som hadde valgt å gjøre den lokale begivenhet­en i DNB Arena til en skikkelig helaften.

Senere skulle lokalet preges av andre lukter.

Men først: TV Vest-programled­er Veronica Simoné Fjeld var den første som entret scenen i arenaen, som kveldens konferansi­er og kvinnelige alibi. I et svaert så omfangsrik­t biekostyme. Queen Bee, vett du.

– Vi skal sammen lage festen over alle fester i 2018 i kveld!

Rungende allsang

Da første musikalske innslag, Leif & Kompisane, entret scenen en halvtime senere, var det allerede godt med folk og høy stemning i salen. Bandet åpnet med «Kor e jentene», men allerede på låt nummer to runget allsangen på Stavanger-dialekt i hallen. Feststemni­ngen var munter og koselig.

Folk i alle aldre hadde funnet veien til Tjensvoll-arenaen denne kvelden, fra de virkelig godt voksne og til barn med foreldrele­dsagere. «Alle» kunne Leif & Kompisane-tekstene.

– Jeg elsker dem! Har jo vokst opp med dem, sier en 24 år gamle Tina Malde om Leif & Kompisane, som ble etablert allerede i 1984.

Sammen med venninnene Linda Braadland, Dina Wathne og Tonje Surdal er hun på plass for å kose seg.

– Hva gleder dere dere mest til? – Stavangerk­ameratene!

– Og hvilken låt?

– «Bare så du vett det»! Men de har jo mange andre fine også.

– Og så vil vi sende en gratu- lasjon til Caroline, som er her i kveld og fyller 30 år, informerte konferansi­er Fjeld til oss 5000 fra scenen.

Da vet du at du er på en ekte, sinnsyge Stavanger-fest.

Våte, stinkende gulv

Etter et lite omrigg, var det stand up-komiker Hans Morten Hansens tur. Da hadde opptil flere publikumme­re allerede blitt dusjet i øl av uforsiktig­e forbipasse­rende. Gulvene var glatte og våte av både ølsøl og oppkast. Og luktet deretter.

Hans Morten Hansen, som i fjor fylte DNB Arena to dager, sa at målet hans med opptredene­n sin var å psyke ut Stavangerk­ameratene, som bare hadde greid å selge ut DNB Arena én gang.

– Jeg ble spurt om å komme her og slakte dem i 20 minutter før de skulle på scenen. Men jeg har ikke nok drid på dem ennå til at det holder så lenge, sa Hansen.

Dessverre for veldig mange døve ører. For på dette tidspunkte­t i den sinnsyge festen var det blitt kjekkere for publikum å snakke og skrike til hverandre enn å høre etter hva som ble sagt på scenen. Dermed ble det heller ikke så lett for dem som prøvde å høre etter å få med seg alle detaljene.

Stengte alkoholsal­get

For å introduser­e kveldens hovedattra­ksjon, Stavangerk­ame-

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Ole Alexander Maeland sin tur å vaere i front. I DNB Arena var det rungende allsang allerede før Stavangerk­ameratene entret scenen.
FREDRIK REFVEM Ole Alexander Maeland sin tur å vaere i front. I DNB Arena var det rungende allsang allerede før Stavangerk­ameratene entret scenen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway