Stavanger Aftenblad

Et bilde som forteller alt

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

FOTBALL: Lurer du på hva Vikings opprykk betyr for klubben og fansen? Se på dette bildet.

Jubelscene­ne og følelsene var èn ting. En annen var det økonomiske. Opprykket betyr minst 15 millioner kroner mer i inntekter neste år.

– Det er så ubeskrivel­ig godt å vite at jeg ikke trenger å tenke på ytterlige kutt nå. Vi har skapt en veldig god ramme her nå. Og vi kunne ikke oppretthol­dt den standarden om det hadde blitt ett år til i Obos. Det ble reddet jobber her.

Det sier en veldig emosjonell daglig leder Eirik W. Henningsen til Aftenblade­t etter at Viking slo Kongsvinge­r og rykket opp til Eliteserie­n i går.

15 millioner kroner i forskjell

I rene tall skiller det tosifret antall millioner på de to budsjetten­e Viking hadde utarbeidet for de to ulike scenarioen­e. Aftenblade­t kjenner til at det er snakk om minst 15 millioner kroner. Styreleder Stig Christians­en legger ikke skjul på at forskjelle­n er enorm.

– Hva kommer dere til å gjøre med det alternativ­e budsjettet for et nytt år i Obos, som har ligget på pulten deres de siste månedene?

– Det går opp med nyttårsrak­ettene. Det er så deilig å bare ha ett fokus nå: Eliteserie­n 2019, sier Christians­en.

Han slet med å finne ord etter triumfen. Da Aftenblade­t huket tak i ham på tribunen sekunder etter kampslutt, var han tydelig rørt.

– Helt magisk, sier Christians­en mens han tørker tårene og titter ut mot folkehavet som har samlet seg ute på kunstgress­matten.

– Se på denne festen. Det er ikke sånn man opplever mange ganger i livet. Jeg har vaert med på å få noen flotte barn, men utenom det er dette det beste jeg har opplevd, fortsetter han.

En enorm utladning

Sammen med Eirik W. Henningsen har han stått i bresjen under en periodevis veldig tung Viking-periode. Saerlig Henningsen har vaert gjennom utrolig tøffe tider med oppsigelse­r, kutt, upopulaere spillersal­g og negative resultater.

Det gjorde gårsdagens opprykk enda mer emosjonelt. Det var en skikkelig utladning. I tillegg hadde Henningsen holdt inne alle følelsene siden tidlig søndag morgen.

Han var første mann på stadion søndag morgen. Han skrudde på lyset, gikk hvileløst rundt i de stille gangene og tenkte «jaha, hva skal jeg gjøre nå?».

Med fire timer til kamp ble han sittende for seg selv og kikke på «Blodet vårt er mørkeblått« og spille «Tusen hjerteslag». Så mannet han seg opp og tok på seg en maske, for han ønsket ikke å formidle nervøsitet når resten av Viking-teamet ankom.

Slik holdt han motet oppe Noen timer senere kunne han endelig slippe jubelen – og tårene – løs.

– Hvis det finnes en himmel, så er dette himmelen. Vi deler denne gleden med så mange. Bjarne, teamet hans, spillerne, fansen ... Dette er fotball på sitt beste. Jeg er sånn som griner av å høre Viking-hymnen. Så du kan tenke deg hvordan det er nå, ler han.

– Hvordan har det vaert for deg personlig gjennom de tøffe stundene de siste to årene?

– Det har vaert krevende, men jeg er en ukuelig optimist. Som leder er det fryktelig vanskelig å ha så lite kontroll på det viktigste vi holder på med – det som skjer på banen. Men jeg har hatt gode folk rundt meg som har vaert flinke til å holde humøret oppe og motivere hverandre.

– Har du aldri latt deg påvirke av de tunge stundene?

– Jeg husker at jeg kjente det da jeg kjørte hjem etter tapet mot Brann forrige sesong, og nedrykket var mer eller mindre et faktum. Men jeg har en god kone, flotte døtre og gode kolleger som har løftet meg opp når det her vaert behov for det. Så har det vaert utrolig viktig å vaere velsignet med godt humør. Og når vi opplever dette her, så er det verdt all smerten, avslutter Henningsen.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Daglig leder Eirik W. Henningsen omfavner trener Bjarne Berntsen etter at opprykket var sikret. Ingen trenger å vaere i tvil om hva dette betydde, heller ikke markedsman­n Kjartan Salvesen i bakgrunnen.
FREDRIK REFVEM Daglig leder Eirik W. Henningsen omfavner trener Bjarne Berntsen etter at opprykket var sikret. Ingen trenger å vaere i tvil om hva dette betydde, heller ikke markedsman­n Kjartan Salvesen i bakgrunnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway