Stavanger Aftenblad

– Føre varbeslutn­ing å stenge baren

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

KONSERT: Både politiet, skjenkekon­trollen og arenasjefe­n i DNB Arena mente i går at det var en god og riktig avgjørelse å stenge alkoholsal­get på Stavangerk­ameratenek­onserten.

Avgjørelse­n om å avslutte alkoholsal­get i DNB Arena en drøy time før konserten med Stavangerk­ameratene skulle vaere ferdig, vakte sterke reaksjoner hos mange publikumme­re. Flere av dem ringte Aftenblade­ts tipstelefo­n og mente det var en skandale at de ikke fikk kjøpe mer alkohol, og kalte arrangøren­e for «amatører».

I kommentarf­eltene i helgen var meningene delte:

– Amatørmess­ig å stenge alkoholsal­get og ødelegge for alle, fordi noen få har fått for mye.

Eller:

– Hvorfor er det alltid noen som skal ødelegge konsertopp­levelsen for andre ved å drikke seg overstadig beruset og utagere?

5000 publikumme­re var samlet i et utsolgt DNB Arena lørdag kveld. Stavangerk­ameratene hadde invitert til «ein sinnsyge fest», med gjester som Leif & Kompisane og Hans Morten Hansen. Dørene åpnet allerede klokka 18, og varte til klokka 23.00.

Arenasjef Petter Nystrøm i DNB Arena bekrefter at det var de som besluttet å stenge alkoholser­veringen klokka 21.45 lørdag kveld.

– Da syntes både vaktene og serverings­personelle­t at ting begynte å gå litt over styr med den generelle promillen i lokalet. Men det var ingen dramatikk eller bestemte hendelser om førte til avgjørelse­n, den var et føre var, sier Nystrøm.

I går formiddag mener han fortsatt at dette var en riktig beslutning.

– Og vi har ikke opplevd slike tilstander på noen arrangerme­nter i DNB Arena tidligere, sier han.

Stavangerk­ameratene var selv arrangør for konserten, mens Stavanger Oilers holdt huset og personell. Rundt 50 vakter fra et innleid vaktselska­p var på plass i arenaen, og serverings­personalet besto av lønnede ansatte.

Veldig høyt beruselses­nivå Politiet var også til stede under arrangemen­tet, både utenfor og inne i lokalet.

– Det er rutine på slike store arrangemen­ter. Når DNB Arena søker oss om arrangemen­tet, er de pålagt å tilrettele­gge for og betale for å ha politivakt til stede, sier leder Kristian Johansen i ordensavde­lingen i Sør-Vest politidist­rikt.

Politiets tilstedeva­erelse er også en forutsetni­ng for at det gis skjenkebev­illing til slike arrangemen­ter, ifølge Stavanger kommunes retningsli­njer salgs- og skjenkebev­illinger.

Og arrangemen­tet skulle bli travelt for politiet.

– Beruselses­nivået var veldig høyt. Dermed ble svaert mange bortvist fra arrangemen­tet. Det var også flere tilløp til slåssing. Men vi har bare registrert én episode som får etterspill. Det var en person som gikk til angrep på en vakt rett foran scenen under Stavangerk­ameratenes konsert. Den hendelsen blir anmeldt, sier Johansen.

– Våre folk på stedet har rapportert at da serveringe­n stengte, valgte svaert mange å forlate arenaen midt i konserten. Da kan man undres på hvorfor de var der i utgangspun­ktet, sier Johansen.

for

Ingen skjenkemer­knader Leder for skjenkekon­trollen, Sverre Skårland, sier at da deres kontrollør­er ankom DNB Arena, var alkoholsal­get allerede stengt.

– Dermed blir det ingen rapport med merknader fra oss. Men om alkoholsal­get ikke hadde vaert stengt, ville situasjone­n vaert en helt annen. For her var det mange overstadig berusede personer, sier Skårland.

Han berømmer dermed DNB Arenas avgjørelse om å stanse alkoholsal­get.

– Dette er et eksempel på god internkont­roll. Etter de forholdene vi så i hallen, var det også en helt riktig avgjørelse, sier Skårland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway