Stavanger Aftenblad

– Hun kommer til å vaere veldig nervøs

-

LANGRENN: Therese Johaug er noen få dager unna comeback og nytt fullt oppstyr. Det er nesten 134 uker siden forrige gang hun konkurrert­e på snø.

Fredag går hun ti kilometer klassisk på Beitostøle­n. – Hun er spent og gleder seg veldig, men kommer sikkert også til å bli veldig nervøs. Det har vi snakket litt om. Nervøsitet er jo med på å gjøre at man gjør det man skal og er skjerpet, sier Johaug-trener Pål Gunnar Mikkelspla­ss til NTB.

Får kjenne trykket

– Nå er jo ikke rennene på Beitostøle­n det vinteren står og faller på. Nå får Therese igjen kjenne på styret og trykket. Det kommer hun til å takle, men det skal bli godt å få det unnagjort. Johaugs siste skirenn som ga FISpoeng gikk på Beitostøle­n i april 2016. Da vant hun to NM-titler. Noen uker senere vant hun Skarverenn­et.

Siden den gangen er det gått 937 dager, snaut 134 uker eller 22.488 timer. Ikke rart Johaug er litt som en hund i bur om dagen, en som bare vil ut å løpe.

– Det er nok vanskelig for andre utøvere å sette seg inn i hvordan denne prosessen har vaert for Therese. Hun har vaert innstilt på å komme tilbake for så å få forlenget pausen. Dette er ganske tøft psykisk, men hun er kommet styrket gjenneom det, sier Mikkelspla­ss.

Jobbet mye Ryktene har

gått

lenge: Johaug er sterkere og bedre enn før.

– Den fysiske kapasitete­n har hun alltid hatt, og den er nok ikke noe dårligere nå (enn før dopingdomm­en). Så har hun jobbet mye med å bli bedre i raskere løyper og på hurtigere underlag, sier Mikkelspla­ss.

Johaug fikk 4. oktober 2016 beskjed om at det var funnet et ulovlig stoff i en av hennes dopingprøv­er.

22. august i fjor slo Idrettens Voldgiftsr­ett (CAS) fast at Johaug skulle dømmes til 18 måneders utelukkels­e. Det gjorde at hun gikk glipp av OL i Sør-Korea.

Bakgrunnen for den positive prøven var bruk av en krem (Trofodermi­n) på et leppesår. Tuben ble innkjøpt i Italia av davaerende landslagsl­ege Fredrik S. Bendiksen. (NTB)

 ?? NTB SCANPIX ?? Fredag er Therese Johaug tilbake i konkurrans­e på Beitostøle­n.
NTB SCANPIX Fredag er Therese Johaug tilbake i konkurrans­e på Beitostøle­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway