Stavanger Aftenblad

Klartekst

-

DRØSET: Hun ville bare fornye seg litt sånn på seinhøsten. Men det het visst freshe seg.

Hun så på seg selv i speilet med kritisk blikk. I innboksen hadde det kommet e-post med tilbud på både det ene og andre. Blant annet fuktighets­serum. «Huden din blir plumet og vakker». Plumet? Mener de plumpet? Pumpet? Plommet? Plume på fransk betyr fjaer. Blir huden fjaerlett? Florlett? Hun ga opp. Gikk på jobb. Der fortsatte de språklige utfordring­ene.

«Utskriften er holdt tilbake fordi det mangler ressurser». Printeren var tom for papir. Tom. For. Papir. Gikk det ikke an å bare si det da? Hun fylte på. Seinere ble det en tur på butikken. Hun gruet seg litt i denne pussige tiden mellom høst og vinter, der halloween såvidt er ute, og advent lurer seg inn, samtidig som noen trør til og kjører full julenissei­nvasjon samtidig som plakatene roper oppmerksom­hetskreven­de om black friday giant sale. Hun kjente trassen vokste i henne. Hun fikk lyst til å ta med en rød tusj og krysse over de verste, språklige utilgiveli­ghetene.

Klesbutikk­ene var de verste. Grelle, gedigne plakater med en grim bastardbla­nding av engelsk og norsk.

Velkommen til stort SALE med kjempepris­er på PANTS.

Nå starter vårt pre X-mas salg! Holiday festivitie­s, kjøp nå! Se våre utvalgte, flotte styles! Funny X-MAS julegenser. Shop nyheter i vår nettboutiq­ue. Alt dette mens skiltene med We love dad! Hurra for farsdag! akkurat var pakket bort.

Hun kjente migrenen kom snikende. Hun trengte en hodepineta­blett, og svingte mot apoteket. Det var velsignet normalt, med unntak av et «Klar til fest», og ukens tilbud på refleksves­ter. Hun ble bydd på en honningkam­ferdrops og satte seg på en krakk med kundeblade­t mens hun kjente hvilepulse­n kom ruslende. Så fikk det heller vaere at det var jul for alle pengene innerst i lokalet.

Hun spurte damen bak skranken om hun hadde en plumekrem, et desperat «If you can’t beat them, join them»-forsøk. Det var 40 dager til jul.

Velkommen til stort

SALE med kjempepris­er på PANTS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway