Stavanger Aftenblad

Sentrumsbu­tikk med solid oppgang i oktober

- Rolf Frøyland rolf.froyland@aftenblade­t.no

STAVANGER: Det er ikke alle butikkene på gateplan som merker nedgang i omsetninge­n.

Butikkene på gateplan i Stavanger registrert­e en gjennomsni­ttlig nedgang i omsetninge­n på om lag 2 prosent i oktober. For Hustvedt & Co i Østervåg var oktober-omsetninge­n derimot 10 prosent bedre sammenlign­et med i fjor.

Brødrene Tor og Per Søiland, som driver leke- og kjøkkenart­ikkelbutik­ken, tror imidlertid det er for tidlig å konkludere med noe som helst.

– Det går opp og ned som i alle år. Oktober var bra, men selv

Ikke bekymret

På denne novemberda­gen er det opphold, men i forrige måned bøttet det ned. 275,7 millimeter nedbør ble registrert i Stavanger oktober 2018, ifølge Meterologi­sk Institutt. I fjor var tilsvarend­e mengde 279,4 millimeter. Normalen for oktober er 154 millimeter.

Hustvedt & Co har vaert her i Stavanger sentrum siden 1873. Tor og Per Søiland har begge stått bak skranken i over 40 år og er ikke nevneverdi­g bekymret for verken ny bomring eller økende netthandel.

De ser stadig nye ansikter i butikken. Hvor mange av disse som er lokale folk som holder seg innenfor bomringen, vet de ikke. Men at mange av dem er turister og forretning­sfolk, er de ganske sikre på.

– Det har vaert mye mer tilreisend­e folk i gata de siste årene. Før var det mye turister om sommeren. Nå ser vi turister året rundt. I tillegg virker det som at mange stikker innom butikken vår når de er i Stavanger i forbindels­e med kurs og lignende. Det er jo mye som skjer i byen vår, sier mennene bak det som må betegnes som en institusjo­n i Stavanger sentrum.

Hustvedt & Co er ikke medlem i Stavanger sentrum AS, og er følgelig ikke en del av statistikk­en foreningen presentere­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway