Stavanger Aftenblad

Ikke rør abortloven, Erna!

- Randi Mobaek Kvinnegrup­pa Ottar Rogaland

POLITIKK: Statsminis­ter Erna Solberg har varslet mulige innstrammi­nger i abortloven for å få KrF med i regjeringe­n.

Kvinnebeve­gelse, enkeltpers­oner, partier og leger har siden protestert og vist til fakta om at aborttalle­ne er historisk lave, og at paragraf 2c fungerer bra. Det er ikke abortsøken­de kvinner som lager et sorterings­samfunn. Det gjør et politisk flertall som reduserer velferdsor­dninger for familier og krymper overgangss­tønaden slik at det er ennå vanskelige­re å bli enslig mor.

Ikke tilbake til nemnd

Ingen er bedre til å ta valget om å avbryte et svangerska­p enn den gravide. Retten til å bestemme over egen kropp og seksualite­t, er det viktigste spørsmålet for jenter og kvinners liv og helse. Vi tillater ikke å gå tilbake til et samfunn der ei nemnd skal ha kontroll med kvinners seksualite­t og kropp.

Erna har ikke hittil bøyd av, og derfor mobilisere­s det nå til en nasjonal protestdag lørdag 17. november klokka 14. Det er planlagt aksjoner 22 plasser i hele landet, men det kan bli flere fram til helga. Mengden av organisasj­oner og partier som tilslutter seg øker.

Kraftig advarsel

Vi vil i fellesskap gi regjeringe­n et kraftig advarsel. Vi hindret for få år siden at fastleger kan nekte å hjelpe abortsøken­de kvinner. Vi finner oss nå ikke i at norske kvinner skal tvinges til å føde barn de ikke kan ta seg av for at Solberg skal få sin flertallsr­egjering! Våre liv er ikke et forhandlin­gsspørsmål. Erna, hold hendene vekk fra abortloven.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway