Stavanger Aftenblad

Oddny Skadsem 60 år

-

Oddny Skadsem, Klepp, er 60 år 15. november.

Oddny er bosatt på en gård i Klepp kommune, naermere bestemt på Skas. Skas er den beste plassen på jord.

Hun ble født og oppvokst på Asheim i Sandnes kommune – hvor hun vokste opp som nummer to av fire søsken. Alle søsknene jobber i oljen men hun gikk grunnskole og tok et år på husmorskol­en før hun ble mor i 1976.

Oddny er nå uføre og jobber ikke lenger med aktiv gårdsdrift, hun forpakter vekk jorda og leier ut to bygninger til en bedrift. Tidligere jobbet hun på gården sammen med ektemann Roald Skadsem, som dessverre død i 2006, bare 51 år gammel.

Hun kom til Skas i 1975 og jobbet i mange år på gården sammen med mannen og svigermor og svigerfar. Hun har alltid vaert opptatt av husarbeid og hun startet også eget vaskefirma i 2001 og drev fram til 2006 sitt eget vaskefirma.

På fritiden liker hun å slappe av i Spania hvor hun har leilighet i Alicante og tilbringer omlag seks måneder der hvert år. Ellers trives hun på hytten til samboeren på Hjelmeland.

Jubilanten er ivrig leser av Se og Hør og elsker dansebandm­usikk, Creedence og Bruce Springstee­n. Hun drømmer og få gå på konsert med Bruce Springstee­n.

Hun liker godt å reise og har vaert i Australia (svigersønn­en kommer fra Australia) Canada, Amerika, Costa Rica, Thailand, og Europa (UK, Frankrike, Italia, Tyskland, Sverige). Hun liker best sommer, sol og vin.

Tidligere var hun aktiv i Rogaland Amcar klubb – men det ble slutt på 1990 tallet. En gang i måneden er hun opptatt med venninnefo­rening.

Oddny har tre barn og fire barnebarn. Hun ble enke i 2006 men har vaert sambo med Kåre i åtte år.

Hun har allerede feiret 60 årsdagen på cruise i Middelhave­t, med svigermor, barn med ektefelle/ sambo og barnebarn, og med Kåre samboer. En flott tur.

Men selve bursdagen skal feires hjemme på gården på Skas med åpent hus for familie og venner – lett servering av smørbrød og kaker og alle er hjertelig velkommen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway