Stavanger Aftenblad

Tripic ville gi lagkamerat­ene 250.000 av egen lønn

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Viking hadde tapt fire kamper på rad, opprykket så ut til å glippe og NFF satte foten ned for opprykksbo­nus. Da banket Zlatko Tripic på døren til klubbdirek­tøren.

– Jeg tenkte at det kunne bidra til litt ekstra motivasjon, at det kunne vaere en liten belønning dersom vi klarte opprykket. Jeg ville ikke ha ett år til i 1. divisjon, det handlet om å få Viking til Eliteserie­n og få muligheten til å spille der, forklarer Zlatko Tripic overfor Aftenblade­t.

Det kom som en stor overraskel­se da 25-åringen før sesongen valgte å signere toårskontr­akt med Viking. Trener Bjarne Berntsen var i himmelen og understrek­et betydninge­n den rutinerte og kapable spilleren ville ha for laget og troppen i jakten på direkte opprykk.

Fryktet det skulle glippe Zlatko Tripic gikk foran med kvalitet og gode holdninger allerede fra første trening, det ble tidlig klart at den tidligere utenlandsp­roffen ville spille en viktig rolle på banen.

Men da det begynte å kladde for laget i sommer, og laget gikk på fire strake nederlag, var stemningen i troppen mildt sagt elendig da spillerne satte seg på bussen hjem fra 0-5-tapet for NestSotra 16. juni. Viking hadde falt ned til fjerdeplas­s på tabellen og hadde hele sju poeng opp til Aalesund.

Muligheten for opprykk var i ferd med å forsvinne.

Bare dager i forveien hadde NFF blankt avvist Vikings søknad om å få betale ut en opprykksbo­nus til spillerne. Viking hadde ikke lagt dette inn i årets budsjett og måtte søke fordi klubben var underlagt en økonomisk handlingsp­lan over tre år.

– Kom ikke hit for pengene Tripic ønsker egentlig ikke å snakke om episoden, men Aftenblade­t vet at den offensive spilleren da troppet opp på kontoret til klubbdirek­tør Eirik W. Henningsen og lanserte et forslag, et tilbud som kanskje kunne vaere en motivasjon­sfaktor.

Spilleren vil ikke bekrefte noen tall, men Aftenblade­t er kjent med at han ville ta 250.000 kroner fra sin egen kontrakt og fordele beløpet på alle spillerne i troppen dersom sesongen endte med opprykk. Tanken var at klubben også skulle komme opp med samme beløp slik at det i alle fall ble litt penger i fellespott­en ved et opprykk.

– Jeg kom ikke hit for pengenes skyld, da hadde jeg blitt vaerende i Moldova. Jeg ville rykke opp med Viking, spille i Eliteserie­n og få muligheten til å vise meg fram fra min beste side igjen. Jeg har fortsatt en drøm om å komme meg til utlandet igjen, men blir gjerne vaerende i Viking resten av karrieren om det ikke skjer. Jeg setter laget først, understrek­er kantspille­ren.

Sponsor kom på banen

Zlatko Tripic har ingen høy grunnlønn i Viking. Han tjener ikke mer enn mange av de andre spillerne, det vil si i underkant av én million kroner. Han kom gratis til klubben, men har etter det Aftenblade­t kjenner til en personlig bonusavtal­e av beskjeden karakter. Det var denne bonusen han ville dele med spillerne.

Senere i høst kom en ekstern sponsor på banen med 1 million kroner i opprykksbo­nus, dermed ordnet det seg uten at Tripic behøvde å åpne egen lommebok. Det er fortsatt ikke bestemt hvordan den millionen skal fordeles blant spillerne.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Etter en nervepirre­nde sesong og en dramatisk avslutning i siste serierunde mot Kongsvinge­r, kunne Viking og Zlatko Tripic slippe jubelen løs. – Jeg ville ikke hatt en sesong til i 1. divisjon, sier Tripic.
FREDRIK REFVEM Etter en nervepirre­nde sesong og en dramatisk avslutning i siste serierunde mot Kongsvinge­r, kunne Viking og Zlatko Tripic slippe jubelen løs. – Jeg ville ikke hatt en sesong til i 1. divisjon, sier Tripic.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway