Stavanger Aftenblad

Kun én ting teller for Zymer Bytyqi

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Skal Zymer Bytyqi fortsette i Viking, må han vite at han blir satset på 100 prosent.

I går var Viking-spillerne tilbake på treningsfe­ltet etter to fridager etter opprykksfe­iringen søndag.

Flere spillere går usikre dager i møte. Viking har 11 spillere på utgående kontrakt, og klubben har startet spillersam­talene med disse 11.

Mange vil i løpet av de naermeste dagene få beskjed om at de ikke har en framtid i Viking. Andre vil få tilbud om å fortsette i mørkeblått.

En av dem er Zymer Bytyqi (22).

– Jeg har ikke tenkt så mye over dette, egentlig. Jeg må ha samtaler med Jim (Solbakken, agent) og min far. Det er én ting som teller for meg, og det er tillit. Jeg er 22 år, har vaert proff i sju år og nå er det på tide at jeg spiller uke inn og uke ut. Derfor vil jeg tenke meg nøye om, sier Bytyqi til Aftenblade­t.

– Er du ikke trygg på at du vil få spille uke inn og uke ut i Viking?

– Det er det jeg må bli trygg på. Jeg har snakket med Bjarne (Berntsen, trener), jeg vet hva han tenker om meg og at han har stor tro på meg. Ingen kan love deg spilletid, men det er derfor det er viktig å få signaler og vite hva treneren tenker.

Interesse

Aftenblade­t kjenner til at det er interesse fra andre klubber. Det har det vaert siden i sommer. Bytyqi vil til utlandet igjen, men lukker på ingen som helst måte døren for å fortsette i Eliteserie­n med Viking.

– Jeg har fått et tilbud som må vurderes. Vi må nok forhandle litt, så får vi se. Men om det føles rett å fortsette i Viking, da kjører vi på. Det kan fort skje at jeg signerer en ny kontrakt her, sier Bytyqi.

Bytyqi var på Bjarne Berntsens serielag i starten av sesongen, men mistet plassen på laget. Så kom skaden. Men på tampen av sesongen var Bytyqi god.

– Jeg føler jeg har tatt steg og hatt en bra utvikling i år. Men det viktigste for meg nå er å bli en etablert spiller. Jeg har vist flere ganger at jeg er god nok, men det er der tillit kommer inn. Får du en ny sjanse etter å ha spilt en dårlig kamp eller er det rett på benken? Det er slike ting jeg må tenke på, forklarer kantspille­ren.

– Føler du at du har noe uoppgjort med tanke på spill i utlandet?

– Målet er å komme meg til utlandet igjen. Men det er vanskelig å gjøre det rett fra 1. divisjon. Jeg vil jo at Viking skal få gode penger for meg, jeg vil ta steget ut herfra, sier mannen som dro til Red Bull Salzburg i Østerrike i 2012, da fra Sandnes Ulf.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway