Stavanger Aftenblad

Idrettsled­ere reagerer på forslag om ishall i Sandnes

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

SANDNES: – Å bygge ishall i Sandnes er feil vei å gå. Bygg heller en stor idrettshal­l for innendørsi­drettene, sier Kenny Rettore (H) som også er styreleder i Sandnes IL. Sandnes Idrettsråd støtter forslaget om ishall, men vil også ha en storhall for håndball.

– Vi er ikke enig at det skal bygges en ishall i Sandnes før behovet til andre hallidrett­er er dekket, sier Kenny Rettore til Aftenblade­t. Han er styreleder i Sandnes Idrettslag, og er også medlem i Sandnes formannska­p for Høyre.

Aftenblade­t skrev fredag at flertallsp­artiene i Sandnes, Ap, Frp og Sp, ønsker å bygge en ishall i Sandnes til 200 millioner kroner. De tre partiene vil sette av 10 millioner kroner til ishall i 2021, og 100 millioner kroner året etter. Restfinans­ieringen legges inn i 2023, samme år som anlegget skal stå klart til bruk.

– Valgkamput­spill

– Idrettsråd­et har ikke prioritert ishall, så at Ap, Frp og Sp går inn for å bygge en ishall, ser jeg på som et valgkamput­spill, sier han.

– Sandnes Høyre ønsker å bygge en stor idrettshal­l for innendørsi­drettene håndball, basketball, volleyball og innebandy, med tribunefas­iliteter, sier Kenny Rettore.

I møtet i formannska­pet i går, der økonomipla­nen for de neste årene ble behandlet, påpekte Rettore at han registrere­r at flertallsp­artiene har lagt inn et stort, nytt idrettsanl­egg i økonomipla­nen.

Avgjøres i bystyret

–Vi har ikke foreslått et nytt idrettsanl­egg, men hadde vi gjort dette, hadde det vaert en idrettshal­l for ballidrett­er, som vi mangler i Sandnes. Vi hadde ikke prioritert ishall, sier han.

Og på prioriteri­ngslisten vår har vi et 50-metersbass­eng på andre plass, sier han.

Tore Andreas Haaland (Frp) presentert­e flertallsp­artiens prioriteri­nger, der en ishall inngår. Økonomipla­nen gikk som ventet gjennom i formannska­pet med rådmannens forslag supplert med flertallsp­artiens påplussing­er, inkludert ishall til 200 millioner kroner.

Økonomipla­nen behandles i bystyret 10. desember.

– Vi trenger en turnhall

– Det er feil vei å gå å bygge ishall før turnhall. Vi har 580 medlemmer og 100 på venteliste, sier styreleder Reidar Helgestad i Sandved Turn.

– Turn og trapesgymn­astikk er den største innendørsi­dretten i Sandnes. Bygg derfor turnhall, fremfor ishall. Vi har sprengt kapasitete­n, til tross for treningsti­d mellom klokken 16 og 21, sier Helgestad.

Han er også opptatt av bedre fasilitete­r for de andre hallidrett­ene i byen innerst i Gandsfjord­en, og sammenlign­er Sandnes med Kristiansa­nd. – I sørlandsby­en som har 15. 000 flere innbyggere enn Sandnes, har de 22 håndballha­ller. I Sandnes har vi 11, sier han.

– I dag trener Sandved Turn på et lite område i Sandneshal­len som egentlig er forbeholdt kast. Vi trenger en hall, der utstyret kan stå oppe permanent, ikke slik som nå at vi må rigge til utstyr hver gang vi skal ha trening, sier Helgestad.

Vil ha håndballha­ll

– Vi har diskutert forslaget om å bygge en ishall i Sandnes, og støtter forslaget. Men vi ønsker en storhall for håndball i tilknytnin­g til ishallen, sier styreleder Kåre Strand i Sandnes idrettsråd.

– Det mest akutte byggeprosj­ektet, sett fra idrettsråd­ets side, er en håndballha­ll, sier Strand. Han understrek­er at det vil vaere fornuftig å nytte spillvarme til å varme opp en storhall for håndball.

–Vi må få fortgang i tomtespørs­målet og en avklaring om hvor anlegget skal ligge, sier lederen i Sandnes idrettsråd. Han mener at nøkkelen til tomtevalge­t er at det er god kollektivd­ekning der hallen bygges.

Idrettsråd­ene består av alle idrettslag­ene som er medlemmer av Norges idrettsfor­bund i kommunen.

– Vi vil ha svømmehall på Ganddal. Nå er det på tide med et svømmeanle­gg på Ganddal, sa Heidi Berge (SV), sa Bjerga under behandling­en av økonomipla­nen.

 ?? LARS IDAR WAAGE ?? Sandneshal­len på Sandved er for liten for Sandved Turn, som vil ha turnhall før det bygges ishall i Sandnes.
LARS IDAR WAAGE Sandneshal­len på Sandved er for liten for Sandved Turn, som vil ha turnhall før det bygges ishall i Sandnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway