Stavanger Aftenblad

Flertallet stemte ned eiendomssk­att

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

Både Høyre, KrF og V vil ha eiendomssk­att i Sandnes, men ikke på naering og heller ikke på privat eiendom. Miljøparti­et De Grønne ønsker også å innføre eiendomssk­att, men også på boliger og hytter. Men verken Ap, Frp eller Sp går inn for eiendomssk­att i Sandnes.

– Vi vil ha skatt på elverk, ledninger og kraftinsta­llasjoner, men ikke skatt på naering, sa Thor Magne Seland (H) i formannska­pet i går. Forslaget er felles med KrF og Venstre. Forsand, som blir en del av Nye Sandnes fra 2020, har allerede eiendomssk­att på 7 promille. I nåvaerende Sandnes vil eiendomssk­atteforsla­get bringe inn et sted mellom 7 og 11 millioner kroner neste år.

Også SV’s Heidi Bjerga ville ha eiendomssk­att. Men ikke på privatboli­ger og hytter.

– Vi vil skåne familiene, sier Bjerga til Aftenblade­t.

– Vi vil også ha eiendomssk­att på privat eiendom, inkludert eiendomssk­att på verk og bruk, sa Erlend Kristensen i Miljøparti­et de grønne (MDG) i møtet. Partiet vil også ha eiendomssk­att på privat eiendom, inkludert hytter.

– Alt som kommer inn her, skal gå tilbake til enøk-tiltak og andre tiltak for innbyggern­e, sa Erlend Kristensen. MDG ønsker fritak fra eiendomssk­att for sosialhjel­psmottaker­e og arbeidsled­ige, etter søknad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway