Stavanger Aftenblad

Sandnes Ulf snuser på to Viking-spillere

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Claes Kronberg og Rasmus Martinsen er ikke med i Vikings planer for kommende sesong. Begge kan havne i Sandnes Ulf, men Bryne-talentet Adrian Berntsen er naermest kontrakt med de lyseblå.

Aftenblade­t er kjent med at det har vaert kontakt mellom klubben og de to Viking-spillerne, men verken trener Bengt Saeternes eller klubbsjef Tom Rune Espedal sier at det er noe konkret eller håndfast per nå.

– Vi må vite helt sikkert at nye spillere har et aerlig ønske om å spille for oss. De må vise at det betyr noe ekstra, sier daglig leder Espedal som understrek­er at Sandnes Ulf ikke kan konkurrere med de som betaler mest.

– Andre ting enn lønn må telle for spillerne. For noen kan det for eksempel vaere at de ønsker å vaere med når vi åpner ny arena fra sesongen 2020. Nå er byggingen kommet så langt at alle ser at det ikke er noe luftslott, sier Espedal.

Trener Bengt Saeternes ønsker å forsterke og kjenner de to Viking-spillerne godt, men før nye kommer inn, vil han ha full oversikt over dagens spillertro­pp.

– Vi gjennomfør­er samtaler disse dagene og regner med at alt er avklart innen uken er omme. Jeg har nevnt tidligere at vi ikke ønsker store endringer, og vi har allerede en god kjerne på plass.

Saeternes kommentere­r lagdelene slik:

Keepere: –Veldig bra. Vi har Egil Selvik og Saku-Pekka Sahlgren. Skulle én eventuelt bli solgt, er det mulig at Niclas Frenderup eller Deniss Korneiciks blir i klubben.

Forsvar: –Også veldig bra. Fra 2017 til 2018 skiftet vi alle fire. Nå er alle fire sannsynlig­vis med videre.

Bjørnar Pettersen Holmvik (forlenget kontrakt ut 2019), Jasmin Bogdanovic (i positive samtaler om forlenging), Tapio Heikkiklä, Akinshola Akinyemi og Daniel Edvardsen har alt kontrakt. Ári Mohr Jónsson er også under kontrakt, men blir neppe klar etter skade før til sommeren.

Midtbane:– Fire spillere er under kontrakt og gjør at vi har en god kjerne.

Axel Kryger, Herman Kleppa, Vergard Østraat Erlien og Akinbola Akinyemi.

Angrep: –i har to veldig kapable spisser under kontrakt, Kent Håvard Eriksen og Sanel Kapidzic. Dessuten har vi Kachi som utfyller de to,

Bengt Saeternes forteller at Atroppen skal bestå av 21–22 kontraktss­pillere. Forutsatt at det ordner seg med Bogdanovic, er 15 på plass.

Etter all sannsynlig­het får også klubbens egne unge, Andreas Dybevik og Vegard Aasen, tilbud om ny kontrakt. Det samme gjør 16-åringen Kaloyan Kalina Kostadinov, også han fra egne rekker.

Bryne-talentet Adrian Berntsen som spilte høstsesong­en for Brodd, er naer enighet om kontrakt.

Dersom brikkene faller på plass for Claes Kronberg og Rasmus Martinsen, er gruppen 21, men siden Ári Mohr Jónsson er ute hele vårsesonge­n, er det plass for én eller to til.

Staals talent Ørjan Bjørlo trener med Sandnes Ulf denne uken, Vidars Ingvald Halgunseth (trener med Viking) og Jostein Ekeland er navn på blokken.

Dessuten er verken Vidar Nisja, Kristian Brix, Remi Johansen eller Erixon Danso ute. Nisja får definitivt tilbud om å fortsette.

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? Andreas Dybevik og Adrian Berntsen kan vaere lagkamerat­er i Sandnes Ulf kommende sesong.
EGIL Ø. NAERLAND Andreas Dybevik og Adrian Berntsen kan vaere lagkamerat­er i Sandnes Ulf kommende sesong.
 ?? FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? Claes Kronberg jubler etter at han scoret Vikings seiersmål mot Hamkam på Hamar i sommer. Nå kan han bli å se i lyseblått.
FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN Claes Kronberg jubler etter at han scoret Vikings seiersmål mot Hamkam på Hamar i sommer. Nå kan han bli å se i lyseblått.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway