Stavanger Aftenblad

Var i samtaler med Liverpool – velger å ta et nytt år i Klepp

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

FOTBALL: Han hadde tilbud fra klubber i Toppserien og Eliteserie­n, og var i samtaler med Liverpool om jobben som A-lagstrener. Men Klepps suksesstre­ner

Olli Harder (32) velger å ta en ny sesong på Jaeren.

Etter en ny, historisk god sesong med Klepp-damene har trener Olli Harder vaert en ettertrakt­et mann på trenermark­edet i høst. Både Avaldsnes og Sandviken slo tilbud om hovedtrene­rstilling i bordet. Sistnevnte allerede i sommer.

I tillegg ønsket to eliteserie­klubber på Østlandet ham som akademitre­ner.

Og som om ikke det var nok, midt i sesonginns­purten og kampen om sølvmedalj­e, ringte et engelsk telefonnum­mer til Harder. Da Klepp-treneren svarte var det selveste Peter Moore, CEO i Liverpool FC som var i andre enden.

– Jeg var én av tre kandidater til hovedtrene­rjobben for Liverpool-damene. Til slutt valgte de å gå for en intern løsning hvor assistentt­reneren ble flyttet opp, men det var en ganske kul erfaring å vaere med i en sånn prosess, sier Harder til Aftenblade­t.

Det dårligste tilbudet

Han legger ikke skjul på at han kunne tjent mer penger om han hadde valgt alt annet enn å bli i Klepp. Men det er ikke pengene som betyr noe for Klepp-treneren. Aftenblade­t vet at han de siste sesongene har bedt om lønnskutt for å ha mer penger i potten til satsing. Det sier sitt.

– Jeg veide de ulike muligheten­e opp mot hverandre, og syntes det mest spennende var å fortsette det vi har startet her i Klepp. Det føltes ikke riktig å flytte til en annen Toppseriek­lubb. Skal jeg først dra herfra, skal det vaere til en større liga, sier han, og innrømmer at sesonginns­purten var tøff med tanke på at han skulle fokusere både på kampen om sølvet og hans egen jobbsituas­jon til neste sesong.

Men nå er valget tatt, og Harder kan senke skuldrene. Det blir en sesong til på Klepp. Og for første gang går de grønnkledd­e inn i en sesong med medaljefor­ventninger fra omgivelsen­e. Det blir en helt ny utfordring for dem.

– Ja, det kan bli et problem, men det er de voksesmert­ene som følger med når man bygger en klubb. Det gjelder å beherske det og ikke dytte det bort, sier Harder.

Takker Thorir Hergeirsso­n

Og Harder har ikke stått helt på bar bakke når han har snudd Klepp fra å vaere en middelhavs­farer til å bli en toppklubb. Klepp-treneren takker spesielt én mann for fantomkarr­ieren han har hatt som trener:

Thorir Hergeirsso­n.

Harder er så heldig at han bor i kjellerlei­ligheten hjemme hos treneren til Norges suksessrik­e kvinneland­slag i håndball.

– Jeg har til enhver tid en av de beste trenerne i Norge i etasjen over meg. Om jeg har problemer, ønsker råd eller bare vil snakke, er Thorir alltid klar for en kaffe. Han er stor fan av Klepp, han ser det han kan av både A-lagskamper og J19-kamper. Det er fantastisk for meg å ha tilgang til hans kunnskap og erfaring, selv om vi driver med hver vår idrett, sier Harder.

Mye av nøkkelen til suksessen har handlet om samhold og dyrking av Klepp som en familie. Det er noe Harder mener mangler i Norge, men som han har tatt med deg fra New Zealand.

– Det er så viktig for å vinne. Om man så er reservekee­per, så skal man føle seg verdsatt og føle at man bidrar med noe til gruppen, sier Harder.

Ga bort sølvmedalj­en sin

Og Harder driver ikke bare med tomt snakk. Det viste han da han ga bort sølvmedalj­en sin, som betød mye for ham, til en av spillerne som ikke hadde spilt nok minutter til å få egen medalje.

– Det hadde blitt helt feil for meg å mase om familie og samhold, og deretter sagt «jeg tar denne medaljen fordi jeg er viktigere enn deg» til en spiller som ikke hadde spilt nok men bidratt til gruppen, sier han.

Klepp-kaptein Tuva Hansen forteller at spillergru­ppen ble utrolig glade og lettet da de fikk vite at Harder blir vaerende i minst èn sesong til. Hansen forteller at Harder er dårlig på å skryte av seg selv og helst ønsker å fremheve alle rundt ham.

– Men han fortjener virkelig honnør for jobben han gjør. Som trener er han krevende, direkte og utrolig smart. I tillegg til dette har han også tatt på seg ansvaret med å sørge for at alle i klubben føler seg inkludert, og det har vaert en nøkkel for vår suksess. Klepp hadde ikke vaert der vi er nå uten ham, sier Hansen.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? – Jeg veide de ulike muligheten­e opp mot hverandre, og syntes det mest spennende var å fortsette det vi har startet her i Klepp. Det føltes ikke riktig å flytte til en annen Toppserie-klubb, sier Olle Harder.
PÅL CHRISTENSE­N – Jeg veide de ulike muligheten­e opp mot hverandre, og syntes det mest spennende var å fortsette det vi har startet her i Klepp. Det føltes ikke riktig å flytte til en annen Toppserie-klubb, sier Olle Harder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway