Stavanger Aftenblad

Iven Austbø får svar denne uken

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Iven Austbø (33) har vaert i to møter med Bjarne Berntsen. Uten at det har gitt resultater. 1. januar kan sisteskans­en vaere uten jobb.

Situasjone­n til de 11 Vikingspil­lerne på utgående kontrakt naermer seg avklart. Zymer Bytyqi har fått tilbud om ny kontrakt, det samme vil Even Østensen få, mens André Danielsen er i dialog om forlengels­e.

Steffen Ernemann, Claes Kronberg, Rasmus Martinsen, Kristian Novak og Jonas Pereira er alle ferdige i klubben når deres avtaler utløper ved nyttår. Markus Nakkim og Axel Óskar Andrésson har låneavtale­r som også går ut 31.12.

Venter i spenning

Én mann vet fortsatt ikke hva som skjer videre. Det er keeper Iven Austbø.

33-åringen venter fortsatt i spenning og vil få beskjed denne uken. Han ønsker å fortsette i mørkeblått, men aner ikke hva som skjer.

– Det er ikke så mye å si om denne saken. Det ligger i Bjarne sine hender. Vi har en dialog, og så håper jeg de kommer tilbake med et svar snart, sier keeperen til Aftenblade­t.

Berntsen i tenkebokse­n

– Jeg håper jeg får fortsette, det er Viking som er klubben min. Hvis ikke er jeg arbeidsled­ig fra 1. januar, sier målvakten.

– Det drøyer fordi det er en vanskelig sak, ikke noe annet enn det, sier Bjarne Berntsen. – Hva er så vanskelig?

– Det er vanskelig å ta den rette avgjørelse­n.

– Hva grubler dere på?

– Det snakker vi med spilleren om.

– Så Viking-supportern­e som lurer på hvem som skal vokte målet neste år, de må vente?

– Det eneste vi er sikre på er at vi skal ha tre gode keepere neste år. Og i motsetning til mange andre, er jeg fornøyd med det keeperteam­et vi har hatt i år. De to som har stått har vist at de har et veldig høyt topp-potensial, så skulle vi gjerne hatt enda mer stabilitet. Men begge har vist at de har et høyt toppnivå. Og så har vi en veldig spennende spiller som er juniorspil­ler for siste året. Vi har et keeperteam som utfyller hverandre bra, sier Berntsen om Austbø, Amund Wichne og Erik Arnebrott.

Usikker på skadene

Det er de to førstnevnt­e som har voktet buret denne sesongen. Austbø har vaert et slags førstevalg, men Wichne har også fått noen kamper. Det er blitt byttet keeper flere ganger.

– Hvis du er fornøyd med alle, er det ikke da bare å forlenge med Austbø, Berntsen?

– Jo, men det er mange ting som skal falle på plass. Ting som er viktig. Ikke minst dette med hvor mange kamper han har vaert disponibel, skadesitua­sjonen hans. Det er det som har vaert bekymrings­fullt. Den fysiske formen er ekstremt viktig for en spiller som er i den delen av karrieren.

– Jeg må holde meg skadefri, spille og vise at eldst fortsatt er best, svarer Austbø, som leverte gode kamper da opprykket ble sikret i de fire siste kampene.

– Kan skadesitua­sjonen din gjøre Viking usikre?

– Ja, selvfølgel­ig. Men det er en grunn til at jeg har slitt litt, også. Jeg kjører meg ganske hardt på trening. Jeg gir meg ikke med det første. Når smertene blir så store at jeg ikke kan vaere på treningsfe­ltet, da henger det igjen fra andre ting og da tar det litt lengre tid å komme tilbake. Av og til pusher du det litt for langt, da sitter det i litt for lenge. Nå må jeg bare gjennomfør­e en god opptrening, og hvis jeg får vaere med videre skal jeg vaere fit for fight til vi starter opp igjen.

 ?? JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? Iven Austbø jublet da Viking sikret opprykket forrige søndag. Men veteranen vet fortsatt ikke om han får vaere med tilbake til Eliteserie­n.
JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN Iven Austbø jublet da Viking sikret opprykket forrige søndag. Men veteranen vet fortsatt ikke om han får vaere med tilbake til Eliteserie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway