Stavanger Aftenblad

Svarte tilstander

-

DRØSET: Velkommen til årets mest lukrative uke. La kjøpefeste­n begynne!

Hørt på strategimø­te i stor, norsk kjøpesente­rkjede:

– Vel møtt! I dag skal vi finne ut hvordan vi best kan tjene enda mer penger ved å etterligne amerikaner­ne. Det der hallo-vin-opplegget ble jo bare tull siden polet ikke fikk lov til å vaere med på reklamekam­panjen vår. Noen forslag?

– Vi kan kanskje begynne med julevarer enda tidligere enn vi pleier? Hvorfor skal vi vente til oktober, liksom? Det er jo en fordel om folk kommer så tidlig i gang med shoppingen at de glemmer hva de har kjøpt og kjøper dobbelt opp. Og marsipanen er jo like god enten den er pakket i julepapir eller påskepapir? Jeg mener, hvis jula kan vare helt til påske, kan muligens påsken vare til jul? Jeg bare tenker høyt her.

– Juleshoppi­ng rett etter sommerferi­en, altså? Nei, folk må rekke å betale ned litt av kredittkor­tgjelda fra Mallorcatu­ren først. Har de ikke andre snåle ordninger der borte i junaiten?

– Superbowl?

– Ikke vaer dust. Ingen har lyst til å høre hun der Aurora synge «Ja vi elsker» og se på folk i løgne kostymer som løper på hverandre. – Thanksgivi­ng?

– Skal du ha oss til å slå oss opp på kalkun-salg nå? Legge til rette for at folk arrangerer middager med familie og venner i stedet for å gå i butikker? Rett før jul? Si meg, hvor dum går det an å bli?

– Jeg har det! Vi hopper over kalkun-merakkelse­t og går rett på black friday. Vi skrur opp prisene, påstår at det er tilbud, og lokker folk med sånne «de fem første får noe ekstra billig dritt»-triks, og satser på at folk camper utenfor i soveposer.

– Nå snakker vi! Det er bare å finne fram alt raelet på restlagere­t, dvd-ene ingen kjøper lenger og alt det andre utgåtte visvaset vi skulle til å kjøre til gjenvinnin­gsanlegget. Genialt!

– Men det er én hake ved denne planen: Folk kan jo ikke vaere så dumme at de går på dette?

– Eeeeh, la meg se, jo, det er jeg temmelig overbevist om at de er. Iverksett plan!

Det er jo en fordel om folk kommer så tidlig i gang med shoppingen at de glemmer hva de har kjøpt og kjøper dobbelt opp.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway