Stavanger Aftenblad

Time vil bygge ny svømmehall som kan koste 120 millioner

- Geir Sveen geir.sveen@aftenblade­t.no

BUDSJETT: Midt i en spareperio­de, er det tverrpolit­isk enighet om å skyve fram byggingen av et nytt, stort svømmeanle­gg på Bryne.

Det ble raskt klart da formannska­pet i går formiddag for første gang behandlet økonomipla­nen for de neste fire årene.

Rådmann Trygve Apeland ville utsette både svømmehall­en og ny gågate på Bryne.

Men på gruppemøte­ne mandag kveld, ble både Høyre, KrF, Frp og Venstre, enig om at svømmehall­en skal stå klar til 2021.

Utsetter gågata

– Vi flytter med det svømmehall­en ett år fram i forhold til rådmannens innstillin­g. Samtidig utsetter vi opparbeide­lsen av ny gågate til 2022, for å vise at vi prioritere­r svømmehall foran gågate, sa Høyres gruppelede­r, Andreas Vollsund, som la fram fellesfors­laget til de fire partiene.

– Det er ikke vanskelig å støtte dette forslaget, svarte Arbeiderpa­rtiets gruppelede­r Lars Enevoldsen som også hadde Senterpart­iet med på laget fra opposisjon­en.

Dermed ble svømmehall­en klubbet enstemmig.

Får 25 meters bane

Tidligere i år var planen at svømmehall­en skulle utstyres med klasserom for rundt 200 elever i flere nye etasjer over bassenget, og at den skulle bli en del av Rosseland skole. Dette vil ha en totalpris på 200 millioner kroner.

Men nå dreier det seg om en selvstendi­g svømmehall for trening og konkurrans­er med baner på 25 meter, plassert ved Timehallen. Noe anbud er ikke innhentet, men tidligere ble det antydet at hallen kan koste rundt 120 millioner kroner.

– I tillegg kommer jo driftsutgi­ftene, påpekte økonomisje­f Aud Steinsland til Aftenblade­t, mens politikern­e hadde et kort gruppemøte før de kom inn og vedtok et budsjett som varaordfør­er Sverre Risa (KrF) mente var irriterend­e godt, for det var lite å ta tak i.

Ap og Sp ble nedstemt

– Ja, vi sitter som sjakkspill­ere og leiter etter noe å finne, men fellesfors­laget er greit, det er en middelvei som vi kan vaere med på, sa Senterpart­iets gruppelede­r, Bjarne Undheim.

Han og Ap hadde bare to forslag. De ville halvere stillingen som husvert på Storstove og heller bruke pengene til å gi lag og foreninger rimelige husleie. Og de ville ha inn en ny jordmorsti­lling. Men begge forslagene falt.

Halv pris for el-biler Derimot fikk opposisjon­en gjennom at kommunen innfører halvpris på parkering for elbiler så snart som mulig, men seinest våren 2019.

– Vi vil gjøre det enklere å velge elbil, og vi kan komme på banen før ny lov om dette blir innført, argumenter­te Bjarte Solheim (V).

Det ble også enighet om at gebyr for plan og byggesaker ikke økes med 20 prosent, men med fem prosent.

Videre øker kommunen støtten til «Alle med» i Rosseland Ballklubb med 100.000 kroner og Frøyland IL får 750.000 kroner i tilskudd i 2020 og resten året etter.

Det er ventet at alle disse sakene går gjennom når budsjett vedtas endelig i kommunesty­ret 13. mars.

Opposisjon­en fikk igjennom at kommunen innfører halvpris på parkering for elbiler så snart som mulig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway