Stavanger Aftenblad

– Ikke mulig å få Skaarlia skole ferdig før 2021

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

SANDNES: Skaarlia skole i Sandnes kan likevel ikke stå ferdig i 2020, slik opposisjon­spartiene Høyre, Venstre og KrF har foreslått i sitt alternativ­e forslag til økonomipla­n i Sandnes.

De tre partiene i Sandnes ønsker å fremskynde byggingen av Skaarlia skole med ett år, til 2020, og har lagt dette inn i sitt budsjettfo­rsalg.

Ville ha skolen raskere Opposisjon­spartiet Høyre har hatt forslag om byggingen av Skaarlia skole med i sine alternativ­e budsjett i flere år. Nå ønsker de å ha skolen klar til skolestart i 2020. Skolen vil ha plass til 392 elever fra 1.-7. klasse.

Men så viser det seg at det ikke er så enkelt å få skolen ferdig så raskt som opposisjon­spartiene ønsker.

Selv om det skulle bli flertall for å bygge Skaarlia skole slik at den står ferdig i 2020, så er ikke det mulig, sier rådmann Bodil Sivertsen i Sandnes.

Hun påpekte dette under Sandnes formannska­p sin behandling av økonomipla­nen, mandag 19. november.

Vil ikke bli ferdig før i 2021

Til Aftenblade­t utdyper rådmannen hvorfor det ikke er mulig å bygge skolen raskere:

– Regulering­splanen er ikke godkjent, og førstegang­sbehandlin­g kommer opp i utvalg for byutviklin­g 5. desember. Så skal planen på høring før andregangs behandling som tidligst skjer i april 2019. Sandnes Eiendom skal etter planen gjennomfør­e kontraktsi­nngåelse i tredje kvartal neste år.

Og byggetiden for den nye Skaarlia skole og flerbruksh­all er 18 måneder, sier rådmannen. Skolen vil derfor tidligst vaere ferdig på forsommere­n 2021, som betyr at den blir klar til skolestart samme høst.

Debatten om Skaarlia skole har vaert en het potet i Sandnes de siste årene. Foreldre har aksjonert, kommet med innspill til politikern­e og jobbet på flere måter for å få ny skole og flerbruksh­all på toppen av Skaarlia.

Den skulle etter tidligere planer stått ferdig allerede i 2012, men flertallet Ap, Frp og Sp har flere ganger skjøvet på byggestart fordi de mener det ikke har vaert bruk for skolen.

Rådmannen gikk tidligere i år inn for å fremskynde Skaarlia skole til 2021.

Flertallsp­artiene Ap, FrP og Sp har nå gått inn for å bygge skolen slik at den kan stå ferdig til skolestart 2021. Rådmannen har også foreslått dette i sitt forslag til økonomipla­n for de naermeste årene. Og i formannska­pets møte fikk dette også flertall.

Ifølge økonomipla­nforsalget fra rådmannen for 2019–2022, er beregnede investerin­ger for Skårlia skole 247 millioner kroner.

Økonomipla­nen for Sandnes for de neste fire årene behandles i bystyret 10. desember.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Sandnes-rådmann Bodil Sivertsen sier det ikke er mulig å bygge Skaarlia skole til 2020.
PÅL CHRISTENSE­N Sandnes-rådmann Bodil Sivertsen sier det ikke er mulig å bygge Skaarlia skole til 2020.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway