Stavanger Aftenblad

Rosenberg slipper boliger i nabolaget

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

HUNDVÅG: Et enstemmig kommunalut­valg er innstilt på å fjerne to foreslåtte punkter i kommunepla­nen for å unngå usikkerhet om fremtiden til Rosenberg Verft.

Da saken var oppe i kommunalst­yret for byutviklin­g var det flertall for å omdisponer­e området nord for krysset i utløpet av Hundvågtun­nelen fra generelt naeringsar­eal til «kombinert bebyggelse og anlegg».

Både før og etter møtet i KBU har det vaert møtevirkso­mhet mellom politikern­e, Rosenberg og grunneier Buøy Invest.

– Vi i Høyre hadde et møte med både Rosenberg og klubben i begynnelse­n av forrige uke. Etter å ha vurdert saken er vi kommet til at det er best å ta ut de to punktene. Det viktigste er punkt 8, det som omhandler området i nord. Vi registrere­r at dette punktet skaper usikkerhet om det er en glidning på gang. Det er det ikke. Området skal fortsatt vaere forbeholdt naeringsfo­rmål, sier gruppelede­r John Peter Hernes.

– Kan det åpnes opp for handel?

– Det vi slår fast i denne omgang er at området skal vaere naeringsar­eal. Det skal ikke tillates boligbyggi­ng. Arbeidspla­sser og industri er prioritet nummer 1. Men vi skal samtidig vaere med grunneier Buøy Invest i å utvikle området videre. Dersom de ønsker handelsvir­ksomhet, må de i tilfelle søke om dette i en detaljregu­lering, sier Hernes

Det eneste endringspu­nktet som nå står igjen i flertallsf­orslaget om industriom­rådet på Buøy er følgende: «Stavanger kommune vil legge til rette for videreutvi­kling av verftsindu­stri på Rosenberg-området, og vil samarbeide om utvikling av Buøy Naeringspa­rk som industri- og naeringsom­råde. Det bes om en vurdering av konsekvens­ene og muligheten­e ved en etablering av havneformå­l (dypvannska­i) langs hele sjøfronten på fyllingen i nordvest-delen av området nord for Rosenberg verft.»

Opposisjon­ens Kari Nessa Nordtun (Ap) er ikke riktig fornøyd ennå heller, selv om hun applaudere­r at de to omstridte punktene er fjernet.

– Det problemati­ske som gjenstår er at Buøy Naeringspa­rk nevnes spesielt i forslag til vedtak. Buøy Naerngspar­k er eid av Buøy Invest som klart har tilkjenneg­itt at de har andre planer for området enn de kommunepla­nen nå peker på, sier Nordtun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway