Stavanger Aftenblad

Tilbyr gratis skiskole, men foreløpig har ingen søkt

- Magnus Ekeli Mullis magnus.mullis@aftenblade­t.no

ROGALAND: 50 barn fra familier som ikke har råd til å betale deltakerav­giften, får tilbud om gratis plass på STFs årlige skiskole.

Hvert år arrangerer Stavanger Turistfore­ning (SFT) skiskole i Sirdal og Stavtjørn innen alpint, snowboard og langrenn. Prisen for barn som ikke er medlem av foreningen, er 2200 kroner for to dager.

– Tanken er å skape et tilbud for dem som ikke har hytte på fjellet, men som likevel vil laere å stå på ski, sier fagsjef Arild Rosnes, som er ansvarlig for skiskolen.

Ingen meldte seg

Etter å ha fått hjelp fra Nasjonal tilskuddso­rdning mot barnefatti­gdom kan Stavanger Turistfore­ning, på samme måte som i 2017, tilby 50 gratis plasser til familier som ikke har råd til å betale deltakerav­giften. En plass på skiskolen inkluderer utstyr, heiskort, instruktør­er og transport.

– De blir selvfølgel­ig behandlet som vanlige deltakere som har meldt seg inn på vanlig måte. Ingen vil vite at de har kommet inn gjennom en kvote, sier fagsjef Rosnes.

Turistfore­ningen har imidlertid ikke fått inn en eneste søknad om gratisplas­s så langt. Da foreningen hadde det samme tilbudet i 2017, ble alle plassene fylt og mange sto på venteliste.

– Det er selvfølgel­ig trist at ingen har meldt seg på, og jeg vet ikke grunnen. Dette er selvfølgel­ig et tilbud jeg skulle ønske vi kunne tilby hvert år, sier Rosnes.

– Hvordan bestemmer dere hvem som får tilbud om gratisplas­s? Måler dere inntekten til familiene?

– Vi har et system basert på tillit. Vi tenker at folk som tar seg bryet med å søke, virkelig ønsker plassen for barna siden de ikke har råd til å betale selv. Vi kjører ingen omfattende inntektssj­ekk, og skulle noen snike seg med på uaerlig vis, så får det eventuelt gå på deres samvittigh­et, sier Rosnes.

Skiskole for 500 Turistfore­ningen har prøvd å nå ut til familier med lav inntekt blant annet gjennom Nav, men responsen har latt vente på seg. Rosnes understrek­er at foreningen på ingen måte tjener penger på skiskolen, og at det kun er mulig å gi bort gratis plasser på grunn av tilskuddet de har fått via Stavanger kommune.

Skiskolen 2019 arrangeres 9.– 10. og 16–17. februar, og skolen har totalt kapasitet til å ta imot opptil 500 deltakere.

Til orienterin­g: Stavanger Aftenblad er medarrangø­r av skiskolen.

Det er selvfølgel­ig trist at ingen har meldt seg på, og jeg vet ikke grunnen.

Arild Rosnes, fagsjef i Stavanger Turistfore­ning

 ??  ?? Stavanger Turistfore­ning har ikke fått inn en eneste søknad fra familier som ønsker å sende barn på skiskolen, men som ikke har råd.Her fra Skiskolen 2013.
Stavanger Turistfore­ning har ikke fått inn en eneste søknad fra familier som ønsker å sende barn på skiskolen, men som ikke har råd.Her fra Skiskolen 2013.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway