Stavanger Aftenblad

Fint oppholdsva­er hele uken

-

Du må kanskje skrape frontruta på bilen om morgenen, men du slipper å bruke vindusvisk­erne for å holde regnet unna den neste uken.

Har du tenkt å sykle til jobb, kan det lønne seg å ta på lue, hansker og varme klaer. For på natten og tidlig på morgenkvis­ten kan temperatur­en vippe opp og ned rundt null grader, mens den øker til 1–5 grader på dagtid.

Et massivt høyttrykk over Skandinavi­a holder lavtrykk og nedbør unna og sørger for pent oppholdsva­er helt ut i neste uke, men det er fare for nattefrost flere steder.

– Det kan bli nattefrost mange steder, men det er litt avhengig av hvor mye tåke det blir. Slik det ser ut, blir det mest tåke nord for Boknafjord­en, og det blir kaldest der det ikke er tåke eller andre skyer, sier vakthavend­e meteorolog Kristin Seter ved Vêrvarslin­ga på Vestlandet til Aftenblade­t.

Oppholdsva­eret vil også vare en god stund.

– Det ser ut til at vi får det fine vaeret til godt ut i neste uke. Årsaken er et massivt høytrykk som ligger over Norge, Sverige og Island. I Troms og Finnmark kan det komme inn lavtrykk nordfra, men fra Nordland og sørover ser det veldig stabilt ut, sier Seter.

Tirsdag er det lite vind, men onsdag kan det blåse opp til liten kuling fra sørøst på kysten sør for Obrestad. I Stavanger-området er ventet langt mindre vind.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Et massivt høyttrykk sørger for fint oppholdsva­er helt ut i neste uke.
PÅL CHRISTENSE­N Et massivt høyttrykk sørger for fint oppholdsva­er helt ut i neste uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway