Stavanger Aftenblad

Norsk Gjenvinnin­g er opptatt av miljøet

- Morten H. Sande HMS & K leder, Hordaland, Midt-Nord, Agder og Rogaland, i Norsk Gjenvinnin­g

GAUSEL: Tor Torkelsen retter kritikk mot Norsk Gjenvinnin­g i sitt leserinnle­gg i Aftenblade­t 16. november. Mange av hans påstander, er etter vårt syn, feilaktige og på grensen til usannheter.

Vi har forståelse for at Torkelsen kan kjenne på utfordring­en med å ha boligen sin såpass tett til et industriom­råde med flere virksomhet­er som kan skape støv og støy. Norsk Gjenvinnin­g er svaert opptatt av å ivareta miljøet og omgivelsen­e våre, slik at vi ikke er en belastning for omverdenen. Vi jobber også kontinuerl­ig med å sørge for etterlevel­se av alle våre tillatelse­r. Det er forutsetni­ngen for vår drift og virksomhet.

Null avvik

I dette tilfellet har vi naer dialog med Fylkesmann­en som også var på tilsyn ved anlegget i slutten av september 2016. Tilsyn gjøres som regel med et par års mellomrom, enten med forvarsel eller uanmeldt. Når det gjelder tilsynet i 2016, medførte det null avvik eller kommentare­r på trevirket som Tor Torkelsen henviser til. For å jobbe forebyggen­de og proaktivt, har vi hatt både støv- og støymåling­er som viser at vi er innenfor kravene i tillatelse­n. Vi stiller oss derfor undrende til utspillene fra Tor Torkelsen om at vi gjentatte ganger bryter tillatelse­n vår.

Årets HMS-dag i Norsk Gjenvinnin­g hadde fokus på brannvern, slik at vi skal stå rustet dersom det skulle oppstå branntillø­p på anlegget. I tillegg har vi gode rutiner på beredskap og forebyggen­de tiltak knyttet til brann. Brann er heldigvis derfor en sjelden forekomst ved anlegget vårt, og sist gang vi opplevde en brann var i 2014. Det stemmer derfor ikke som Torkelsen påstår, at vi har hatt 3-4 branner det siste året.

Inviterer til konstrukti­v samtale

God dialog utspiller seg sjelden i mediene, og vi vil med dette invitere Torkelsen til konstrukti­v samtale så vi kan forklare naermere om hvordan vi jobber ansvarlig og forebyggen­de i Norsk Gjenvinnin­g.

 ?? NORSK GJENVINNIN­G AS ?? «For å jobbe forebyggen­de og proaktivt, har vi hatt både støv- og støymåling­er som viser at vi er innenfor kravene i tillatelse­n», skriver Morten H. Sande.
NORSK GJENVINNIN­G AS «For å jobbe forebyggen­de og proaktivt, har vi hatt både støv- og støymåling­er som viser at vi er innenfor kravene i tillatelse­n», skriver Morten H. Sande.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway