Stavanger Aftenblad

The September When og Stavangerk­ameratene spiller på Idrettsgal­la

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

STAVANGER: The September When og Stavangerk­ameratene er blant artistene når NRKs idrettsgal­la går av stabelen i DNB Arena 5. januar.

De øvrige artistene som opptrer er Marcus & Martinus, Ulrikke Brandstorp og Jon Niklas Rønning. Showet sendes direkte på NRK 1.

– At vi får lov til å ta del i denne feiringen på hjemmebane, betyr veldig mye for oss. Vi skal lage fest i DNB Arena, lover Stavangerk­ameratene.

Det skriver NRK i en pressemeld­ing. I samme pressemeld­ing uttaler Morten Abel følgende:

– The September When ble reddet av rock’n’roll før sporten kom og tok oss, men det var bare såvidt. Vi har sprunget New York Marathon og syklet Nordsjørit­tet, spilt på Nya Ullevi og i Grugahalle, og ofte tenkt at rock er både en lagidrett og en arena for individual­ister. Det er både kjekt og naturlig at vi er med på laget når Idrettsgal­laen kommer til Stavanger, uttaler bandet.

Idrettsfes­ten i regi av NRK, Norges idrettsfor­bund og Norsk Tipping ble arrangert for første gang i 2002. Her blir det gjort stas på menneskene i og bak idretten, og våre helter hedres for prestasjon­ene i året som gikk.

Gallaen har vaert arrangert i Hamar OL-Amfi hvert år, med unntak av 2010 og 2016 (Lillehamme­r) og 2014 (Oslo Spektrum). I 2019 er Stavanger arrangørby for første gang.

Under Idrettsgal­laen 5. januar skal det deles ut priser i 11 kategorier samt en hederspris. Nominasjon­ene offentligg­jøres like før jul.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway