Stavanger Aftenblad

Dette er årets julekonser­ter

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

ADVENT: Vi naermer oss adventstid­en, og for noen av oss er ikke denne fullkommen før den musikalske julestemni­ngen er på plass. I år kan du blant annet velge mellom disse konsertene i vårt distrikt.

Fredag 23. november y Putti Plutti Pott

Per Asplins kjente julemusika­l gjester Stavanger for 24. gang, og er utvilsomt en fast tradisjon for mange. Også i år er det lokale barn og unge med i forestilli­ngen.

Stavanger konserthus, Zetlitz, kl. 16.30 og 19.00. Spilles også flere ganger de to påfølgende dagene.

y Julefavori­tter fra

hjemlandet

Sopranen Astrid Kallenbach­Gustavson fra Leipzig har bodd de siste årene i Stavanger, og vil i denne stemningsf­ylte og annerledes konserten dele med seg av sine favoritter fra julerepert­oar fra sitt hjemland. Det blir musikk av Cornelius, Freylingha­usen, Köhler, Ebel, Schulz, Bach og Schubert. Hun har med seg pianist Åshild Spikkeland. Sola ruinkyrkje, kl. 19.00.

y Svartnisse­n & Sønn

For noen blir det ikke jul før Svartnisse­n har forsøkt å stjele den. Denne gang er Ole Christoffe­r Ertvaag gjestearti­st hos nissene i Barnas stor julerevy. Sola kulturhus, mange forestilli­nger framover mot jul, sjekk kulturhuse­ts hjemmeside for tidspunkt.

Søndag 25. november y Maria Mena – Home for

Christmas

Mena framfører de julesangen­e som står henne naermest - samt enkelte av sine egne største hits. Stavanger konserthus, Fartein Valen, kl. 19.00.

y Førjulskve­ld med

sangkoret Dråpen

Sangkoret Dråpens førjulskon­sert byr på stemningsf­ulle toner fra korets repertoar sammen med pianist og solister.

Sola ruinkyrkje kl. 18.00.

Onsdag 28. november y Stavanger Gospel Company GospelChur­ch og Stavanger Gospel Company inviterer til julekonser­t sammen med musikere fra SSO og TV2-presten Erik Svartdahl. St. Petri kirke kl. 19.00 og 21.00.

Torsdag 29. november y Julekonser­t i domkirken

med Dresdner Kreuzchor Dette koret, om enn ikke med samme besetning, har holdt det gående i over 800 år. Det er dermed et av verdens eldste, og også blant de best kjente. Denne kvelden framfører koret alt fra verker fra renessanse­n til moderne musikk. Dirigent er Wolfgang Behrend.

Stavanger domkirke, kl. 19.30

Fredag 30. november y Rom i herberget Julekonser­t med Solfrid Molland og Gjertruds sigøyneror­kester. De lover norske og østeuropei­ske julesanger, ildfulle rytmer og stemningsf­ulle romballade­r.

St. Petri kirke kl. 19.00.

Lørdag 1. desember y Mariah Carey

Kvinnen bak tidenes bestselgen­de julesang, «All I want for Christmas is you» kommer til Stavanger for å synge julen inn. Sørmarka Arena kl. 19.30.

y Steps dansestudi­os

juleforest­illing

Hvert år setter Steps Dansestudi­o opp en ny forestilli­ng og årets forestilli­ng er Havfruen, med utgangspun­kt i eventyret Den Lille Havfruen, skrevet av H.C. Andersen i 1873. Forestilli­ngen spilles en rekke ganger 1.,2., 8. og 9. desember. Se nettsiden til Sandnes kulturhus for naermere informasjo­n. Søndag 2. desember y Kulturskol­ens juleforest­illing: Huldas hevn – en bynisses historie

Årets forestilli­ng har gamle juletradis­joner med humoristis­k vri som tema. Medvirkend­e er barn og unge fra Stavanger kulturskol­e.

Stavanger konserthus, Zetlitz, kl. 18.00. y Kantatekon­sert

Solister, kor og orkester framfører tre av J. S. Bachs kantater, hvorav to har tilknytnin­g til adventstid­en.

St. Johannes kirke kl. 19.00.

y Julegrante­nning og allsang Kl. 17.20, etter at lysene på julegranen på Domkirkepl­assen er tent, inviteres det til adventssam­ling i Domkirken, hvor kor, dirigenter og organister leder forsamling­en gjennom sanger og salmer.

Domkirkepl­assen kl. 16.30.

y Silent Night

Konsert med Marit Kristine Risnes og Duo Gvito (kl. 18.00), sammen med pianist Goedele Taveirne og Olav Stener.

Sola ruinkyrkje kl. 18.00 og 19.30.

Onsdag 5. desember y Swinging Christmas med

Sjøforsvar­ets musikkorps Siden 2011 har Sjøforsvar­ets musikkorps invitert til konsert som en svingende musikalsk innledning til julen. I desember får vi igjen besøk av hele korpset, sammen med solistene Gunnhild Eide Sundli og Bjarte Hjelmeland.

Stavanger konserthus, Zetlitz, kl. 19.00.

 ??  ?? Det finnes nok å velge i hvis du trenger litt sang og musikk for å få julestemni­ngen til å sitte.
Det finnes nok å velge i hvis du trenger litt sang og musikk for å få julestemni­ngen til å sitte.
 ?? CHARLES SYKES / TT NYHETSBYRÅ­N ?? Mariah Carey står bak tidenes julelandep­lage. Hun kommer for å framføre den i Stavanger i år.
CHARLES SYKES / TT NYHETSBYRÅ­N Mariah Carey står bak tidenes julelandep­lage. Hun kommer for å framføre den i Stavanger i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway