Stavanger Aftenblad

Trioen trekker i samme retning og smadrer bestenoter­inger

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FRIIDRETT: Etter 16–17 timer på reisefot gikk Henrik og Jakob Ingebrigts­en rett i bassenget for å pleie topptrente kropper. Aldri før har de gjennomfør­t fire uker i Flagstaff bedre enn denne gangen.

– Vi har løpt ekstremt fort under intervallø­ktene, 1000 meterne gikk raskere enn de noen gang har gjort rundt Gisketjern, forteller Jakob og Henrik Ingebrigts­en til Aftenblade­t, mens de forbereder seg til en time i vannet.

Filip Ingebrigts­en dro direkte til Oslo og hjem til fru Astrid, men gjennomfør­er samme opplegg.

Brødrene er vant med å gi av seg selv, men vi har sjelden møtt dem mer offensive og struttende av selvtillit. Fire uker i Flagstaff, Arizona, 2106 meter over havet, har fungert nesten ett hundre prosent som planlagt. Og det har gått fort, fryktelig fort.

– Det sier mye om nivået når vi løper fortere 2000 meter over havet enn vi noen gang har gjort rundt Gisken, forklarer Henrik.

De unike løperbrødr­ene med den like unike trenerpapp­aen Gjert Ingebrigts­en lover mer enn de allerede har gitt.

Det ultimate målet er å løpe under 3.30,00 på 1500 meter.

De er fryktelig naer med følgende personlige rekorder: y Filip Ingebrigts­en 3.30,01. y Jakob Ingebrigts­en 3.31,18. y Henrik Ingebrigts­en 3.31,43. Henrik satte sin rekord i Monaco for fire år siden. Filip og Jakob perset under Diamond Leaguestev­net samme sted 20. juli i år og forblir tredje og fjerde best i verden i 2018!

1000 metertiden­e i Flagstaff indikerer betydelig fremgang.

– Jeg tok det rolig de først 8–10 dagene på grunn av et forkjølels­esvirus, men de to siste ukene har alle løpt ekstremt fort under intervallø­ktene, forteller Jakob Ingebrigts­en.

– Alt har gått fortere

–Ja, ikke bare intervallø­ktene. Alt har gått fortere, tilføyer 18-åringen, den dobbelte europamest­eren for seniorer fra Berlin. Jakob vant som kjent både 1500 meter og 5000 meter.

Eldstemann Henrik begynner for alvor å naerme seg brødrene og verdenstop­pen etter å fulgte trenerpapp­a Gjert Ingebrigts­ens treningspr­ogram etter muskeloper­asjonen i juni 2017. Gjert lovet at Henrik skulle vaere tilbake i verdenstop­pen i 2019. Mye tyder på at han får rett.

– Henrik er bedre enn noen gang, skryter lillebror Jakob.

– Jeg er litt etter Jakob og Filip, men under noen økter klarer jeg å følge helt og til og med pushe de to, bekrefter Henrik.

– Og det er rett at jeg er bedre enn noen gang selv om jeg har litt frem til brødrene. Jeg er bedre enn da jeg løp 3.31,43 på 1500 meter, så da så..., smiler 27-åringen gjorde come back i EM med sølv på 5000 meter etter broder Jakob.

Jakob Ingebrigts­en gjennomfør­te sitt tredje høstopphol­d i Flagstaff.

– Jeg har vaert med de tre årene jeg har gått på videregåen­de, dette er det beste, sier 18-åringen og avslører hvor stor fremgangen er helt konkret.

 ?? SVEIN HAGEN ?? Etter 16–17 timer på reisefot var det herlig å løse opp musklene i Giskehalle­n. Jakob til venstre og Henrik Ingebrigts­en.
SVEIN HAGEN Etter 16–17 timer på reisefot var det herlig å løse opp musklene i Giskehalle­n. Jakob til venstre og Henrik Ingebrigts­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway