Stavanger Aftenblad

– André Danielsen er et forbilde

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Vikings midtbaneve­teran André Danielsen (33) fortsetter i Viking også neste år. Det gleder trener Bjarne Berntsen.

Vikings trofaste midtbanesp­iller André Danielsen vil ha mer.

33-åringen fra Stavanger blir å se i mørkeblått også neste sesong. Klubbspill­eren framfor noen i Viking har ikke fått noe kontraktsf­orslag på bordet, men han og klubben er enige om å bli enige om en ettårskont­rakt.

– Vi har snakket sammen og avtalt at vi skal sette oss sammen så snart budsjettet for neste år er spikret. Vi er enige om at vi vil fortsette sammen, så jeg blir å se i Viking også neste år, bekrefter Danielsen overfor Aftenblade­t.

Han debuterte for Viking i Eliteserie­n i 2003. Bare et låneopphol­d i Bryne i 2005 har holdt ham unna den mørkeblå drakten. Og nå blir det enda en sesong til på klubblegen­den.

– Jeg synes det er fantastisk kjekt å gå på trening hver eneste dag. Og så var det gøy med en liten opptur, sier han og tenker på opprykket som ble sikret i siste serierunde.

– En liten opptur?

– Ja, for det er nå jobben starter. Det blir tre ganger så tøft å holde seg i Eliteserie­n som det var å rykke opp. Det blir gøy å ta fatt på oppkjøring­en til en ny sesong i Eliteserie­n, men det blir tøft, sier Danielsen.

Bjarne Berntsen roser klubblegen­den Danielsen. Han har også planer for ham etter at spillerkar­rieren er over.

– Han er det naermeste du kommer Mister Viking i denne generasjon­en som er nå. Det er svaert sjelden du ser en slik kontinuite­t, en med det Viking-hjertet, en som har den innstillin­gen på trening hver eneste dag, selv om han ikke spiller også, sier Berntsen.

Positive signaler

Han sier alderen gjør at begge parter synes det er fornuftig å se ett og ett år fram i tid.

– Så må vi også begynne å se på om det kan vaere andre oppgaver for ham i framtiden. Den lojalitete­n og den følelsen han har for Viking er sjelden i dagens fotball. Han er et forbilde, sier Vikings trener.

– Ser du for deg Danielsen som en trener i klubben på sikt?

– Ja, vi håper han skal vaere interesser­t i det. Han har allerede begynt å ta trenerkurs. Han vil kunne ha mye å bidra med, sier Bjarne Berntsen.

Zymer Bytyqi har fått et kontraktst­ilbud av Viking. Han sier til Aftenblade­t at signalene fra møtene mellom hans agent Jim Solbakken og Viking er positive.

– Vi håper selvfølgel­ig å bli enige. Det er et reelt håp om det, sier Berntsen.

Trener med Kongsvinge­r Brodd-spiller Jefferson de Souza og Vidars Ingvald Halgunset, som begge har trent fast med Viking i høst, får svar fra klubben neste uke på om de får kontrakt.

De Souza trener nå med Kongsvinge­r. I tillegg har han et konkret tilbud fra EIK.

Når det gjelder Brodd-angriperen sier Berntsen at det kan bli aktuelt og signere ham, for så å leie ham ut om steget fra 3. divisjon til Eliteserie­n blir for stort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway