Stavanger Aftenblad

Kokken har 500 kilo julekjøtt klar til gjestene

-

HOTELLER: Clarionhot­ellet i Sola åpnet dørene da alle piler stupte nedover. De tre siste julebordse­songene har vaert begredelig­e, men nå går alt så meget bedre. 4000 middagsgje­ster skal mettes i november og desember, mot

600 i fjor.

– Jeg tror aldri jeg har sett så mye varer, sier kokk Kine Helland.

På tralla står det 500 kilo kjøtt. Her er også grønnsaker, drikkevare­r, pepperkake­r og mer til. I helgen skal Clarion Hotel Air blant annet ha 800 ansatte i ConocoPhil­lips på julebord.

– I løpet av november og desember skal vi ha 4000 middagsgje­ster. Det er mer enn seks ganger flere enn i julebordse­songen i fjor, sier Anne Haugstad. Hun er ansvarlig for planleggin­gen av hotellets selskaper, kurs og konferanse­r.

Clarion Hotel Air åpnet i november 2015. På den tiden pekte de fleste piler nedover, og hotellet fikk en tung start.

–Men nå er det kjekt! Hele 2018 har gått bra. Vi merker en økning i konferanse­markedet, som vi jo lever av, og ser at det vil fortsette inn i 2019, sier Haugstad.

Oljeselska­p til helgen

Lørdag er det ConocoPhil­lipsansatt­e med partnere som inviteres til julebord på Clarion Air. Oljeselska­pet droppet julebord noen år mens krisa var som verst, men i år som i fjor inviterer de sine ansatte til førjulsfes­t.

–Julebord er en god norsk tradisjon og en fin måte for selskapet å gjøre stas på våre gode medarbeide­re – og en takk for god innsats i året som har gått, sier kommunikas­jonsdirekt­ør Stig S. Kvendseth i ConocoPhil­lips.

Han forteller at selskapet også sender støtte til mat og drikke til dem som er offshore og som vil arrangere julebord. Øvre grense er 800 kroner per person.

– Jeg har inntrykk av at de ansatte setter pris på julebordet. Men jeg tror de fleste hadde forståelse for at vi ikke kunne ha julebord under oljekrisen, sier hovedtilli­tsvalgt på land, Ståle Skretting.

Fest også ved Quality-hotell Også andre hoteller i regionen merker at det er bedre tider nå.

Lars Øyvind Roalkvam er regionansv­arlig for tre Qualityhot­ell: Residence i Sandnes, Airport i Sola og Pond på Forus. Han forteller om økt pågang til årets julebordse­song og en merkbar oppgang fra fjoråret. Flere oljeselska­per vender nå tilbake, og det merkes at naeringsli­vet bruker mer penger på sine ansatte.

– Samtidig er pengebruke­n fornuftig og bestilling­ene nøkterne. Drikkevare­r betales ofte av egen lomme. Noen år tilbake var forbruket større. En god indikator for at naeringsli­vet går bedre, er at julebordsh­owet på Quality Airport, rettet mot små og mellomstor­e bedrifter, har vaert utsolgt i lang tid, sier Roalkvam.

Han merker seg også at underholdn­ingen er nedskalert sammenlign­et med i de gode tider for noen år siden.

– Det er ikke lenger så mange kjendiser fra Oslo som flys inn, sier han.

 ??  ?? Kine Helland, kokk på Clarion Hotel Air, har nettopp mottatt flere paller med julemat til helgens julebord.
Kine Helland, kokk på Clarion Hotel Air, har nettopp mottatt flere paller med julemat til helgens julebord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway