Stavanger Aftenblad

– Oljeselska­pene tar seg råd til underholdn­ing

- Journalist camilla.bjorheim@aftenblade­t.no Magnus Ekeli Mullis journalist magnus.mullis@aftenblade­t.no

ARRANGØRER:

Da oljekrisen kom, ble underholdn­ingen til julebordet raskt kansellert. Nå kommer kundene tilbake til eventbrans­jen, men i mer nøktern stil.

Eventbyråe­t Høydepunkt AS har de siste årene merket en gradvis større interesse for julebordun­derholdnin­g.

– De store leveransen­e kommer mer og mer nå, sier daglig leder Svein Egil Meling.

– Kommer tilbake

I 2014 opplevde Høydepunkt at de store selskapene kansellert­e alt av underholdn­ing til julebord. Høydepunkt måtte endre sitt konsept, og startet blant annet med spillet Questrooms for å få nye inntektski­lder. Nå begynner juleborden­e igjen å bli viktige.

– Oljeselska­pene kommer tilbake, men oljeservic­e holder fortsatt igjen på pengebruke­n. Markedet er ikke der det var. Før oljekrisen måtte man bestille lokalet ett år i forveien om man skulle klare å finne et sted til 200 personer. De bare lo av deg om du kom rett før. Nå er det fremdeles ledige lokaler, sier han.

De merker at en del kunder har lavere budsjett enn før oljekrisen. Spesielt et det mer måtehold i alkoholbru­ken, åpen bar er mindre vanlig. Mange kjøper show med lokale artister og med DJ mot slutten av kvelden. Ellers er popkviss veldig populaert.

Ikke bare julebord

– Jeg vil tro at alle i vår bransje har kjent på oljekrisen, sier daglig leder Ingrid Kristensen i Scanone.

Eventbyråe­t opplever at bransjen tar seg opp igjen og har hatt en veldig travel høst med andre typer arrangemen­ter, men har ikke større pågang på julebord i år. Kundene er mer opptatt kostnader når de bestiller underholdn­ing til julebordet.

– Det blir brukt lokale artister. Det viktigste er gjerne at de vil samles og gjøre noe kjekt for ansatte som har hatt noen tøffe år.

Kulturkomp­aniet opplever høyere aktivitet i år. Samtidig har de merket seg at det nå er flere som vil ha mer enn bare julebord. Kundene kombinerer gjerne julebordet med en samling med teambuildi­ng eller motivasjon­skurs for de ansatte.

– Det er en større bevissthet i hvordan man bruker penger. Man spør seg i større grad hvorfor man skal samles, sier daglig leder Ole Petter Søllesvik.

Oljeselska­pene kommer tilbake, men oljeservic­e holder fortsatt igjen på pengebruke­n.

Svein Egil Meling, daglig leder i Høydepunkt AS

 ??  ?? Monika Kukawko og Kine Helland, bak, er i sving for å mette konferanse­gjester. Til helgen ventes storinnryk­k av julebordsg­jester.
Monika Kukawko og Kine Helland, bak, er i sving for å mette konferanse­gjester. Til helgen ventes storinnryk­k av julebordsg­jester.
 ?? Camilla Bjørheim ??
Camilla Bjørheim
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway