Stavanger Aftenblad

Erna om bråket: – Ikke snakk om å banke folk

- Geir Søndeland geir.sondeland@aftenblade­t.no

OSLO: Frp lukter trøbbel. Statsminis­teren vil ta av boksehansk­ene.

– Hva er det som gjør at du tror at Frp ikke er mørbanket, at de har mer å gi og at det er forhandlin­gsrom til en regjerings­plattform med KrF?

– Utgangspun­ktet er at når du er ferdig med en regjerings­plattform, så må alle fire partier oppleve at det har vaert gjennomsla­g for alle fire partiene. Derfor er det ikke snakk om å banke noen som helst. Det er snakk om å respektere folk og egenarten til partier, sier statsminis­ter Erna Solberg til Aftenblade­t.

Solberg vedgår at taxfreesak­en er vanskelig, men minner om enighet nå om totalt elleve budsjettav­taler, revidert inkludert.

– Og når du sitter sammen i regjering, blir konflikten­e ofte mindre enn når du skal markere deg mot regjeringe­n i opposisjon, sier hun.

Terje Halleland (Frp) sier det er klart at Frp blir provosert av KrFs taxfree-finte etter å ha «sittet på raeven og hørt på besserwiss­ere fortelle om hvilken verdipolit­ikk som er bedre og hvor dårlige mennesker vi er» – uten å ta til motmaele.

– Det har vaert en situasjon de siste månedene der det har brygget seg opp en del frustrasjo­n, og dette kan helt klart skape trøbbel for regjerings­forhandlin­gene. Det er vanskelig nok å sitte i regjering om du ikke skal sitte i regjering og slenge dritt til hverandre, sier Frps energipoli­tiske talsperson.

– Her må det ryddes opp. Du kan ikke ha en så skjør tillit til hverandre at den ene parten går ut og stemmer mot den andre parten uten å ha avtalt det på forhånd. Nå er tilliten nødt til å bli bygget opp igjen, sier Halleland, som likevel tror dette ordner seg.

Solveig Horne (Frp) er provosert over KrFs taxfreetre­kk, men synes budsjettav­talen er grei. Hun vil ikke spå noen ting, men sier at Frps forhandler­e veldig godt vet hvor smertegren­sen går.

Roy Steffensen (Frp) sier det ikke er Bollestad-finten, men en helhet, som har utløst sinnet hos flere i Frp.

– Det har vaert tungt å lytte til at KrF i beste sendetid i fem uker har fortalt verden hvor faelt menneskesy­n vi har, sier Steffensen.

Han støtter budsjettav­talen og mener det blir bra for Norge å få en stabil flertallsr­egjering.

 ?? OLEBERG-RUSTEN / NTB SCANPIX ?? Erna Solberg (H) ble spurt en rekke varianter av KrF- og Frp-spørsmål fra pressekorp­set på Stortinget onsdag.
OLEBERG-RUSTEN / NTB SCANPIX Erna Solberg (H) ble spurt en rekke varianter av KrF- og Frp-spørsmål fra pressekorp­set på Stortinget onsdag.
 ?? SIV DOLMEN ?? Terje Halleland (Frp).
SIV DOLMEN Terje Halleland (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway