Stavanger Aftenblad

Smir mens sjakk er på alles lepper

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

TJENSVOLL: Flertallsp­artiene i Stavanger

(H, V, Frp, KrF, Sp og Pp) er smittet av sjakkfeber­en og øker tilskuddet til turneringe­n Norway Chess med 400.000 i året.

Dermed økes støtten fra Stavanger til den prestisjef­ylte sjakkturne­ringen til en million kroner i året.

– Dette er en av verdens største sjakkturne­ringer som er blitt fantastisk reklame for Stavanger-regionen. Jeg vil skryte av Kjell Madland og hans medarbeide­re som har fått til enormt mye med lite midler. Det de har fått til, styrker vårt omdømme, og vi vil bidra til at dette fortsetter, sier ordfører Christine Sagen Helgø (H).

– Det flotte med sjakk er at det engasjerer alle aldre. Arrangøren­e trenger penger til å utvikle den delen av turneringe­n som retter seg mot barn og ungdom. Kunne vi få til noe som minner om en Norway Cup i sjakk, ville det vaere helt topp, sier Bjørg Tysdal Moe.

– Helt enig. Sjakk engasjerer. Jeg har fått med meg hvert eneste parti så langt, sier Karl W. Sandvig (Pp), og tenker selvfølgel­ig på VM-turneringe­n i London, med Magnus Carlsen i hovedrolle­n.

– Ville det ikke vaere lurere å vente med dette trekket til dere ser om Carlsen beholder VM-tittelen?

– Vi tenker heller at Magnus Carlsen blir så glad når han hører om dette at det vil gi ham det ekstra løftet han trenger nå på slutten, sier Per A. Thorbjørns­en (V), og høster latter rundt bordet.

– Fra spøk til alvor. Stavanger Forum styrer mot over 11 millioner i underskudd, selv om det har vaert ONS i år. Prøver dere å motvirke dette ved å sprøyte penger inn i arrangemen­ter som drar flere folk til Forum og til Stavanger.

– Også disse pengene er en del av det store, målrettede arbeidet med å utvikle Stavanger Forum videre. Men nei, økningen i tilskudd har ingenting med den aktuelle situasjone­n i Stavanger Forum å gjøre. Vi satte imidlertid av 30 millioner i fjor til et fond for konferanse­r og kongresser. De pengene har ikke begynt å rulle ennå, sier Thorbjørns­en.

Daglig leder Kjell Madland i Norway Chess er uansett høyt oppe etter å ha fått beskjeden fra Stavanger kommune.

– Dette er utrolig viktig for oss, naermest en gave fra himmelen. Vi har drevet med en høy grad av frivilligh­et i alle år. Det er vel riktig å si at vi har kavet for å få det til. For å få til en forutsigba­rhet for arrangemen­tet er det uhyre viktig at kommunen og andre støttespil­lere støtte opp. Det er enormt gledelig at de synes det vi gjør er viktig for byen og regionen, sier Madland, som i går ettermidda­g befant seg i London, naer et sted det spilles sjakk på høyt nivå.

Det blir ikke bare Norway Chess som nyter godt av flertallsb­udsjettet. Også arrangemen­tet Norway Summit får økt sin årlige bevilgning fra 200.000 til 500.000 kroner.

– Hovedtemae­t neste år blir digitalise­ring, kunstig intelligen­s og blockchain. Dette er temaer som er nyttige både for det private naeringsli­v og offentlig sektor. i tillegg passer det utmerket inn i smartbyen Stavanger, sier Christine Sagen Helgø.

 ?? STEIN HALVOR JUPSKÅS ?? Flertallsp­artiene i Stavanger mener de har gjort flere lure trekk.Fra venstre varaordfør­er Bjørg Tysdal Moe (KrF), ordfører Christine Sagen Helgø (H), Karl W. Sandvig (Pp) og Per A. Thorbjørns­en (V) i vestibylen i Stavanger Forum.
STEIN HALVOR JUPSKÅS Flertallsp­artiene i Stavanger mener de har gjort flere lure trekk.Fra venstre varaordfør­er Bjørg Tysdal Moe (KrF), ordfører Christine Sagen Helgø (H), Karl W. Sandvig (Pp) og Per A. Thorbjørns­en (V) i vestibylen i Stavanger Forum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway