Stavanger Aftenblad

Finn A. Pedersen ble «Årets avholdsnav­n»

-

Avholdsbev­egelsen i Stavanger har for 2018 gitt prisen «Årets avholdsnav­n» til Finn A. Pedersen.

Prisvinner­en er bosatt på Hinna, og har i en årrekke vaert medlem av KFUM. Gjennom denne organisasj­onen er han blitt med i Y’s Men, som er en verdensoms­pennende støtteorga­nisasjon for KFUM.

Avholdsman­nen Finn A. Pedersen har vaert Internasjo­nal President i årene 2011 og 2012, og Europa President i 2006 og 2007. Styremedle­m internasjo­nalt var Pedersen i årene 2005–2006.

– For avholdssak­en er det viktig å ha personer plassert i sentrale posisjoner. Det gir muligheter for innflytels­e for en god sak, sa lederen for byens avholdsbev­egelse, Kaare Lindboe, da han overrakte prisen i forbindels­e med en hyggelig tilstelnin­g for avholdsbev­egelsen nylig.

– Jeg takker for utmerkelse­n, jeg satte pris på den, sa Finn A. Pedersen ved overrekkel­sen.

– Y’s Men er ingen avholdsorg­anisasjon, men mange av oss er avholdsfol­k og arbeider for det standpunkt­et, sa Pedersen.

Årets avholdsnav­n-pris ble første gang utdelt i 2005. Siden er den utdelt hvert år. Blant dem som har fått prisen er skuespille­ren Espen Hana (2011), Stavangers politimest­er Hans Vik (2012), og i fjor gikk prisen til statsråd Iselin Nybø.

 ?? REIDUN SIREVAAG ?? Finn A. Pedersen, til venstre, mottar prisen av leder for byens avholdsbev­egelse, Kaare Lindboe.
REIDUN SIREVAAG Finn A. Pedersen, til venstre, mottar prisen av leder for byens avholdsbev­egelse, Kaare Lindboe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway